Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Noći

Noći na reanimaciji sa pogledom iz prvog reda na istu. Oko 10 navečer ti daju Sanval i Brufen . Do viđenja budnosti bolovi u ramenu, zbogom je teška riječ za reći na reanimaciji. Taman sam počeo sanjati.
Biiiii. Onaj zvuk. Buđenje na reanimaciji. Trčanje medicinskog osoblja. Brzo, brzo dajte adealin . Pogledao sam kroz staklo, a ono gužva na prvom krevetu oko mene Skaču po srcu od toga čovjeka. Masiraju mu srce. Onda donose onu struju ( deflibirator) za oživljavanje, kao sam na setu filma.Prvo sam pomislio da ga tuku. Onda jedno pet, šest minuta paf, paf. Kužili su da će mi oči ispasti, pa su mi na staklo navukli paravan.
Čuo sam još:Zapišite vrijeme smrti__ To mi je prvo oživljavanje koje sam vidio, nažalost sa fatalnim ishodom po pacijenta. Poslije par sati vidio sam svijeću, naravno upaljenu. U kojim količinama reanimacija nabavlja te svijeće?..., pitao sam se.
E kako sad ponovo zaspati.Da li imate paletu Sanvala?Odgovor bi bio nikako. Brojati ovce, na moju sreću moždani nije bio toliko jak da vidim ovce.
Imao sam mobitel pored sebe, tako da sam znao koliko je sati. Jedine zvukove koje sam čuo je:bi, bi. To je dobro jer svi su živi.
Oko 6 je počelo svitati .U 15 do 7 počinje mravinjak zvan njega . Ona dva kreveta paralelno meni su bila slobodna, zbog fatalnih razloga. Moj je baš bio na redu, ali treća sreća. Kad bi došli do mene. Skinuli bi mi pelenu, upjenili me, pa isprali. Doktor je rekao da ćeš danas dobiti novi kateter. U vizit, svita liječnika tehničara, njih 10-ak koji stanu ispred moga kreveta. Svi pogledaju moju listu. Ozbiljno je čitaju i klimaju glavom .Da li možeš dići lijevu ruku?Ja je dignem milimetar .Ma ti si strašan. Znam, hehe.
Prije doručka mi je došla Vesna Bobath terapeut educiran za gutanje. Upoznavanje je bilo ratoborno. Uhvatila me za grlo u počela masirati. Gutaj, gutaj, vikala je na mene!.Iz straha sam gutao nisam ni znam što. Dio sam pljuvao, ali sam gutao.
Stavili su mi novi kateter, koji je kasnije sam saznao bio malo inficiran. Stavljanje katetera boli, pogotovo kad ti ga turaju u onu stvar.
Bio sam sretan , jer sam čekao suprugu da mi donese šlag. Beta mi je rekla da će mi sutra donijeti gusku .Dr. Jasminka je rekla da me moraju okretati na bok, da ne dobijem dekubitus. Valjda ako njega imam ne mogu u toplice



Post je objavljen 02.08.2014. u 10:18 sati.