Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

Špancirancije..a kaj drugač ……………..

prek Griča brega ..............



Ipak sam se odlučil sprejti čez Mesničku vulicu.. da ja vidim kaj se tu dela jer odzdol z Ilice vse fort jednak zgledi.. I baš kak sam si gruntal..tak je.. Na celom..se reče.. gradilištu delaju četiri šljakera.. a od teh su dva šefovi.. Pa kak onda da posel pe naprej .. Trebal bi to videt naš gradonačelnik.. oni dotepenec z bregof.. pa onda nek zmišla toplu vodu ak more.. Gda bi tu deli dvajset radnikof.. nebi imeli kaj delati mesec dni celu vulicu.. Ovak to nebu do jeseni zgotovleno.. A to ti je tak gda posel dobi poduzeče kaj ima prijavlena tri radnika..a još pedeset Bosancof dela na črno..al ne tu v Zagrebu neg negde na obali pokraj mora delaju apartmane.. Narafski za peneze kaj im je naš gradonačelnik dal kakti..avans… A gda bi zdaj začeli razpravlat o oneh deset posto penez kaj se sprema v žep po skrivečki.. eee.. no.. to je zabranjeno na javno iznosit.. Veliju.. poslovna tajna.. Kak bilo da bilo.. gda bu zgotovlena.. Mesnička bu ziher bolše zgledela…….



TI vrapca.. več sam pomislil da je v naš Grad konačno došel oni kralj Matijaš.. Je taj kralj davno živel a i of Mercedes je več davno z fabrike zišel..ha.. No.. taj kralj Matijaš.. to ti je bil Mađarski kralj..a uzput i Horvacki jer Horvati nigdar nisu mogli zmed sebom zabrati kralja.. pa ni važno to.. Taj je kralj Matijaš po celomu svojem kraljefstvu fort landral i plahutal.. kakti je nadgledal kaj se vse spelava.. Narafski da je hodil ..se reče.. inkognito.. Pa gda je videl da se negde dobro dela i redovito plača poreza.. tu bi pohvale i odlikovajna podjelil.. a gde bi videl da se fuša.. eee.. tu bi onda žmukleri fasovali svoje..
A naši vredni Zagrepčanci.. Purgeri i vsi dotepenci.. su navek nekaj žmukljali i skrivali sam da nebi morali preveč poreza platiti.. Pa se jednog dana dočulo da bu se i tu pri nama naskoro pojavil glavom kralj Matijaš.. Mam je zavladala ..se reče.. panika.. strah i bojazan da morti i tu nebu pravedni ali strogi kralj prekopal Zagrepčancima štrozake i dukate povadil.. Hmmm.. morti je i onda bila ta.. veliju.. fiskalizacija.. No.. da bi kralja preduhitrili su spametni Zagrepčanci kralju v Peštu poslali glasnika z depešom.. A su mu naškrabali da ga pozivaju ksebi v goste jer su ga željni videti i čuti.. Ali.. Ali.. su v pismu napomenuli da za tu prigodu v Gradu Zagrebu na Griču bregu nema tak lepe i razkošne palače v koju bi se kralj smestil gda dojde.. A su i napomenuli da Gradski Magistrat nema dovoljno penez kaj bi mogel zgraditi kraljefsku rezidenciju.. Pa tak poručuju kralju da nek im oprosti vse poreze i još pošalje mit.. dukate..razmeš.. da vrli građani moreju izgradit kraljefsku palaču..
Kaj da ti velim.. naši su Zagrepčanci od navek bili fest spametni ljudi.. Kralj je odgovoril da im oprašta vse poreze i još im je poslal vreču dukata da mu tu v Gradecu narediju dostojnu palaču.. Haa.. se bormeš kralj Matijaš načekal dok su Zagrepčanci cigle poslagali.. Skorom deset let je kralj opraštal poreze i slal dukate ..al istini za volju.. nigdar ni došel videti svoj kraljefski dvor v Zagrebu Gradu.. A Zagrepčanci su i računali da bi tak nekaj moglo biti.. Zazidali su kralju Matijašu palaču.. gad več nisu mogli lagat.. za samo dva leta dni .. je nazvana Dverce .. al ni približnu takšnu kakšne su peneze za to dobili neg pol majnšu.. Narafski.. negdo si je i v ono vreme peneze trpal v žep …
I tak of tu kraljefski dvor stoji več okol pecto let .. Tu se odnavek spelavaju Gradcke svečanosti.. balovi.. primaju i ugoščavaju važni ljudi z celoga sveta kaj dojdeju službeno Zagreba vizitirat.. Nutra v Dvercu je skorom jednak razkošno i po kraljefski uređeno kak je i bilo zpočetka gda je napravlen dvor.. Na gornjem katu su dve ogromne dvorane.. v jedni se primaju gosti.. tu se jede i pije.. pripoveda.. v drugoj se održavaju svečani balovi.. ples razmeš..al to je jako rjetko pa največ za Novo leto… V prizemlu je negdarnja kuhinja.. denes moderno uređena ..al se tu nigdar ne huha.. Gda se nekaj tu spelava.. žderilo i pijača se donese zvana.. veliju.. ketering… Odostraga spram Promenade su spavače sobe za kralja i nejgovu svitu.. Spodi Dverca su ogromni podrumi i denes z železnim vratima zaprti tuneli kaj ideju spodi celog Griča brega..
Z početka šezdesetih su v tem podrumu v Dvercu naredili plesnjak.. čagu.. al je potrajalo samo par meseci i su zaprli.. Plesnjak su premestili dole v Ilicu 24 i nazvali po onem gore.. Dverce……………….



Makar mi se ti črni oblaki znad našega lepog Grada fest pretiju.. ja pem pomalo dalše.. Ima se kam sklonit ak začne dež cureti.. Nikaj mi više ni čudnovato ak se najemput voda zlije z neba.. Ak tak nekaj moreju zdržati Vijetnamci.. pa kaj smo mi Zagrepčanci morti nekaj slabši od oneh žutaka z očima všrek..ha … Malo sam si postajal spredi negdarnje Šeste gimnazije.. Eeeee.. to je prava pripovetka.. tu su bile curičke na po izbor.. Al to bum jen drugi put spripovedal… a ima se kaj .. Zdaj prvo pem tu prek puta v Kulmerovu palaču v kafič na Nesicu od vanilije…..

Pemo dalše ……………….



Post je objavljen 01.08.2014. u 18:44 sati.