Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Hana

Iz one stvari virio mi je unirarni kateter. Pišaš, a ne kužiš da pišaš. U peleni sa 29 godina, užas.
Za jednu stvar sam imao vremena za promatranje u toj sobi. U toj velikoj sobi paralelno sa mojim, bila su još dva kreveta.
Vidio sam neku valjda suprugu od pacijenta, kako stoji ispred kreveta i ništa ne priča, nego samo gleda: u brata, supruga ili ne znam koga .Bilo mi je čudno što ništa ne priča. Zaspao sam, kad sam se probudio. Vidio sam svijeću kako gori ispred toga kreveta. Dosta mi je trebalo da shvatim da je to bio oproštaj od nekog voljenog.
Rame me sve više bolilo, valjda od ne aktivnost. Razmišljao sam samo o tome kako doći do Brufena.. A taj madrac , bio je koda ležim na polu ispuhanom dušeku.
Sestra Beta, Marina, Antonija, Tomo 1 I 2 , Igor su me stalno obilazili. Sve više sam čepio kanilu i komunicirao.Igor mi je bio fascinatan, znao mi je pogoditi temperaturu samo me dotakne, nisam više bio febrilan. Iskoristio sam priliku da se kladim sa njim u čevape ,da njegova mi nije pogodio temperaturu. Naravno opkladu sam izgubio.
Dolazili su mi prijatelji, obitelj i supruga. Svi umotani kao svemirci. Vanja sutra će ti doći terapeut da ti vježba gutanje. Došla ti je Hana, sad će je tvoji uvesti.
Emocije su mi proradile, vidit ću Hanu!!! Bio sam uvjeren da je nisam vidio godinama. Nakon par minuta vidio sam to svoje malo slatko biće kako mi prilazi.
Imala je masku na licu i vidio sam te samo velike uoke. Bile su uplašene kad su me vidjele. Od normalnog tate, do tate izmučenog bolesti i operacijama. Začepio sam kanilu: Ljubavi tata Vas voli najviše i doći će kući brzo. Vrijeme mi je totalno bilo apstraktno . Ne znam da li sam tad pitao za Teu, jer je ona jadna rasla bez tate.
Tad mi je duša , ako može doslovno plakala. Tad je Hana imala samo 9 godina. Ni ne mogu zamisliti koja hrabrost je trebala biti u tome malom biču, da mi daje utjehu.
Kupi mi sutra šlag zamrznuti da jedem, rekao sam supruzi. Pitali smo dr .Jasminku, ona je rekla da može, ali polako. Sutra mi dolazi terapeut za gutanje Valjda mi ni sam akt gutanja nije radio.
Mašta mi je i dalje radila 100 na sat. Zamišljao sam proslavu 30-og rođendana uz pečenku naravno.


Post je objavljen 31.07.2014. u 09:35 sati.