60 g šećera
120 g rastopljenog maslaca
160 g oštrog brašna
25 g kakaa u prahu
Za kremu
175 grama maslaca
125 g tamne narezane čokolade (70% kakaa)
75 g tamne narezane čokolade po vašem izboru
4 velika jaja (L)
175 g šećera
75 g kakaa
350 ml slatkog vrhnja
Za nadjev
150 ml slatkog vrhnja
100 g narezane tamne čokolade po vašem izboru
Priprema:
1. Papirom za pečenje obložite okrugli kalup za torte promjera 24 cm i zagrijte pećnicu na 175C.
2. Pomiješajte sve sastojke za tijesto i rukama napravite smjesu.
3. S dvije trećine te smjese prekrijte dno kalupa, a s ostatkom stranice, do visine 3 cm. Tako obloženi kalup prekrijte folijom i stavite u hladnjak.
4. Za kremu, na pari rastopite maslac. Kada je maslac rastopljen smanjite vatru i dodajte čokoladu. Miješajte cijelo vrijeme dok se sva čokolada ne rastopi.
5. U velikoj zdjeli istucite jaja. Dodajte šećer i miksajte dok ne postane kremasto.
6. Kuhačom umješajte rastopljenu čokoladu, a potom, kakao prah i vrhnje.
7. Smjesu ulijte u kalup za torte koji ste prethodno stavili u hladnjak.
8. Pecite 45 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi
9. Na nadjev stavite vrhnje u lonac za kuhanje i ugrijte do vrenja, potom ugasite vatru. Umješajte čokoladu dok se ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi, a potom izmiksajte mikserom.
10. Stavite nadjev na ohlađenu tortu, a tortu potom u hladnjak na nekoliko sati.