Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

INSPIRACIJA



slika: digital artist

napisano 27.12.2009. u 19.25h i objavljeno na blogu 23.6.2010., iz 1. zbirke

SJENA DUŠE

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/06/1627804163/inspiracija.2.html

7.10.2011. objavljeno na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/izmisljena-inspiracija

Uzmi kap tame i promiješaj je sa dvije kapi bistre vode, zaveži me tim biserima uz sebe i povedi me “u dubine iza zavjese stvarnosti”, jer iza spoznaje lebdi san, još uvijek plav i nedorečen, taman i dalek.

Znam, da Ljubav ima svoju tajanstvenu šifru izričaja, znam da se Mjesec ne pojavljuje bez sjaja, znam i da poseban ključ otključava vrata bezdana, jer smo moja tama i ja stigle do kraja.

Nosim u očima Mjesec, dok se u tvojima ogledaju zvijezde, nosim u ruci srce i zovem te, da mi pogledaš u lice očima istine, očima duše i ne tražiš ništa, ti nikad ne tražiš ništa, samo daješ i traješ.

Staze, po kojima sam te tražila, obilježene su znakovima na putu, krijesnicama u lišću i biserima u duši, “uranjam u dubine iza zavjese stvarnosti”, a Ljubav i ti ste velovi što obavijaju moju suptilnu dušu.

Onog dana kad nam se Ljubav poklonila u svojoj uzvišenosti, zadrhtala je svilena tama Svemira, odnijela dio mojih nemira i sklopila jedan dio knjige života i zato uzmi kap tame i promiješaj je sa dvije kapi bistre vode – vidjet ćeš san, još uvijek plav, nedorečen… taman i dalek.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.






Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 27.05.2017. u 19:57 sati.