Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osamdesetdanaputa

Marketing

Pedesetitreći dan

Mombasa. Nakon četiri dana odmora na plaži, toliko opuštajuća četiri dana, danas je planiran povratak prema sjeveru i sirotištu. Upravo dok pišem ovaj post se ponovno nalazim u Mombasi i čekam noćni autobus koji bi preko Nairobija za Nakuru trebao krenuti oko deset sati navečer.

Jutros nakon buđenja, doručka i već sada obligatorne cigarete uz pogled prema naočigled beskrajnom oceanu, obuzeo me je osiječaj kako će nešto morati pokvariti idilu, što točno nisam znao ali se naposljetku kako se dan odmicao ispostavilo da sam imao dobar osiječaj.

Kako bi došao do Mombase ponovno odlučujem koristiti javni prijevoz kojemu prednost dajem isključivo poradi ambijenta i kulturološkog koktela koji je na obali Kenije izraženiji nego li je to u unutrašnjosti, naravno zbog tijekom povijesti šarolikog utjecaja, sa jedne strane europskog a za druge strane arapskog.

Što je to pokvarilo današnju idilu? E pa dok sam ulazio u matatu iz Ukunde prema Mombasi, nekim nesretnim slučajem sam rukom zapeo za vrata koja su bila ostečena. Nisam ništa primijetio dok nisam sjeo u matatu kada sam sam ugledao veću količinu krvi na svojim hlačama, pregledajući tjelo tako sam i ugledao dosta duboku i veliku posjekotinu na ruci koju sam očito zadobio ulazeći u matatu. Na svu sreću uza sebe uvijek imam prvu pomoć tako da sam ozlijedu pokušao sanirati tijekom vožnje, nažalost nisam baš pretjerano uspio budući da je rana preduboka. Svjestan da moram u bolnicu na šivanje nazvao sam vodića iz Mombase kojeg sam upoznao prilikom svoga dolaska te sa njime dogovorio da me čeka na trajektu i odveze u neku međunarodno bolnicu. Završili smo tako u jednoj privatnoj bolnici u kojoj su mi zašili ruku i dali cijepivo protiv tetanusa, cijepivo za koje vjerujem da ga nisam obnovio prije puta. Dobio sam neke antibiotike i tablete protiv bolova, osiječam se dobro jer je naposljetku sve i dobro završilo.

„Kada vladaš svojim umom, vladaš i svojim svijetom.“
- Bill Provost

Mombasa, 14.07.2014.




Post je objavljen 14.07.2014. u 20:21 sati.