Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogotype

Marketing

Birajte naslov koji vam više leži, ja se ne mogu odlučiti, oba mi točna:


1. „ROZGA je BOLJA od REPKE od VLADE i od DOBRE VEĆINE NAS!“

2. „ONA DOBRA VEĆINA NAS!“

https://www.youtube.com/watch?v=EQkvoE5GZK8#t=13

Nisam gledao Porin, al' čujem da je bila sprdnja, a za ovaj tekst dovoljan mi je i ovaj spot, koji btw ima trenutno 20 200 pogleda.
Ovaj izvođač odjeven, OK poluodjevn u žuto, je izveo svoj performans kakav god on scenski bio i ma koliko naličio u ideji na Beyonce-in – profesionalno. Uz publiku koja ju doživljava kao vic, deklarativno je prezire dok bi većina ženskog djela željela biti u fizičkoj formi poput nje, a većina muškog kresnuti navedenu, dok obje skupine zajednički zavide na popularnosti koju predmetna uživa.

Ne zna Rozga ili samo sluti, jeli dovedena na Porin kao sprdnja ili tek da organizatori opravdaju ne dobovanje nagrade, a da ipak osiguraju njenu prisutnost. Kužite, vole je novinari – jerbo im puni stupce i osigurava: o'š sad gledanost, il' čitanost.

Odvrtila je ROZGA svoj nastup bolje i profesionalnije od naših nogometaša, političara, a i većine nas naših dnevnih obveza. Vidi se to po njenom izrazu lica u nastupu, nenavikloj na neodobravanje auditorija, a ipak provedeno do kraja. Nogometaši, političari i dobra većina nas bi cmoljili kako nismo prihvaćeni. Da je tome tako govori detalj na 3:21' u snimci, slobodno interpretirano kao :“uff, izdržala sam!“

Nemojmo sada biti prijetvorni i snebivati se nad kičem i cajkama, to je naša realnost, to je mjera zalogaja koja stane u naša usta, jer da je drugačije – „tržište“ bi pokazalo drugačije.


Rozga je naš izbor, kao i političari i nogometaši, ne zato što biramo od ponuđenog, a tu je kao mali izbor, već zato što ne tražimo više.
Zato je Rozga tu, i sprdajući se s Rozgom, sprdamo se sa sobom, svojim društvom i kulturom.
Jer kultura je posljedica društva, slagali se vi s ovom mojom složenicom ili ne.
Polupraznu čašu nije moguće kompenzirati polupunom, no zato je - dolijevanjem sadržaja. Taj sadržaj nismo dolili, koji su razlozi za to je poznato, ali i sve više manje važno.

I zato je legitimno da se Rozga vrti na afterima izložbi, partijima u odvjetničkim uredima, na zagrebačkim salonskim zabavama iza ponoći i tulumima tinejđera.
Iskrenije i poštenije bi bilo da je dio auditorija tijekom nastupa žene u žutom, ustao i počeo uvijati tijelo u poznatim mu ritmovima.
Tek tada bi imali pravo na sprdnju – autosprdnju – sprdnju na vlastiti račun!
Neki od vas vjerojatno upravo pomišljaju da je to gore od gorega i da je to KRAJ,
a ja bih rekao da je to dobar POČETAK! :-)

Post je objavljen 28.06.2014. u 08:54 sati.