Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apostoli-znaju

Marketing

KULTURA

KULTURA

Čista osoba zna logično da je kultura u društvenom sistemu osmišljena maska za pametnog čovjeka koji stvarno po malo krade ili ima posebne ovlasti da se može baviti kriminalom, bez da mu fali dlaka s glave.
Kultura je pogana, jer si ti kroz nju jednako zainteresiran za bolju društvenu afirmaciju i nikada ne razmišljaš da su društvo i crkva samo svakome namet.
Kao po pravilu kulturna osoba je osjećajna i lako se vrijeđa kada joj ukažeš na nešto logično protiv kriminalnog ponašanja dužnosnika društva i crkve, jer i ti želiš tako nešto. Zato je za tebe društveni kriminal normalna pojava. Odgledaš nove vijesti, u njima nema priče o čistim ljudima, nego je uvijek udarna priča o kriminalu, jer to svima podiže želju.
Naravno od toga svima pada volja, posebno kada ne možeš plaćati mjesečne račune.
Kultura je zaštićena i znanstveno, tako što je čista logika teoretskim pretpostavkama relativno i nije bitna u životu.
Društveno obrazovanje jednako nema logiku prirodnog odgoja djece, nego je ona svedena na najgluplji predmet koji ne razumije ni onaj tko ga pisao.
Tako je kultura teška manipulacija, za mene mnogo teža od bilo koje kriminalne radnje pojedinca.
Zbog kulture većina ljudi su slijepi znanjem u opažanju logičnog i u 21. stoljeću.
Kultura aktivno djeluje, a ti je pasivno mentalno provodiš, jer stalno misliš na nju, naravno zbog vlastitog interesa, zato rado pametuješ i poslušan si, iako te mnoge stvari iritiraju do daske.
Kulturne osobe su vjernici i tašti moralisti, zato ih samo bolest i smrt mogu osloboditi perfidno skrojene manipulacije.
Osoba koja vodi računa o zdravlju, vitalna je i nikada ne ovisi od kulture. Takva osoba nema dlaka na jeziku kada se želi izraziti o svemu logičnom.
Tko razumije od osjeta, nije žrtva mentalnih osjećanja i magle misli bez odgovore, jer samo želi uživati u životu.
Naravno svatko može probati svašta, ali materija je jedno, ne možeš se sakriti.
Koliko misliš toliko skraćuješ život, zato jer ne prihvaćaš logično, nego više vjeruješ slikama u albumu i ogledalu.
Život je stvarno živo ogledanje, ali to ne ide bez čiste krvne slike. Kroz nju pokažeš koliko si odgovoran prema svijetlosti.


Post je objavljen 18.07.2014. u 07:36 sati.