Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tvnovele

Marketing

Mala nevjesta ( Balika Vadhu )


Image and video hosting by TinyPic

Sadržaj serije:
Bogata obitelj iz ruralnog dijela Indije kao svoju nevjestu u kuću dovodi mladu djevojčicu Anandni. Na čelu obitelji je Kalyani Devi udovica koja ima dva sina, Vasanta i Bhairava. Vasantova prva žena je umrla na porodu, a kasnije se oženio mlađom djevojkom Gehnom. Sumitra je Bhairavijeva žena i oni imaju dvoje djece Jagdisha i Suguna. Kroz odrastanje Jagdish i Anandi se počinju zbližavati. Jagdisha pobjegne od kuće, a njegov život spasi upravo Anandi koja strada u potrazi za njim. Kalyani je uvjerena kako se mala nevjesta neće oporaviti te svog unuka ponovno oženi s drugom djevojčicom. Nakon oporavka Anandi odlazi kod svoje obitelji te se vraća Jagdishu nakon pet godina. No Jagdish se nakon prvotne zaljubljenosti okreće školovanju i prekrasnoj kolegici. Nesretna Anandi pokušava spriječiti raspad svog života te se okrene vlastitoj naobrazbi. Uskoro u njezin život ulazi fatalni Shiv…
‘Mala nevjesta’ prati putovanje djevojčice koja mora postati mala nevjesta do svog ulaska u svijet žena. Radnja je smještena u ruralnom mjestu u Indiji, a prikazuje jedan od društvenih kontraverznih običaja, praksu dječjeg braka. Radnja počinje kada se osmogodišnja djevojčica Anandi udaje za svog vršnjaka Jagdisha i to samo zbog tradicije.
Mala nevjesta je indijska telenovela koja donosi pregršt novih zanimljivih likova i preokrete u priči. Njeno snimanje je započelo 2008. godine i još uvije u tijeku. Serija je osvojila mnogobrojne nagrade u svojoj zemlji. Godine 2008. je nagrađena u kategoriji najboljeg programa sa socijalnom porukom. Ove je godine osvojila People’s Choice India nagradu za najomiljeniju TV seriju. Ukupno serija ima 26 nagrada (Golden Petal, Apsara, Indian Telly i dr.)

Post je objavljen 18.07.2014. u 03:15 sati.