Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Zapošljavanje u Googleu i druge sitnice

Odnedavno dobivam newsletter sajta Entrepreneur.com, gdje se često mogu naći zgodne sitnice o (poslovnom) svijetu oko nas. U prvom redu, evo 17 pitanja koja se postavljaju prilikom razgovora za posao u Googleu, odnosno, koja su se postavljala, ali su nedavno zabranjena. Radi se o blesavim pitanjima, često do granice bizarnoga: koliko biste naplatili za pranje svih prozora u Seattleu, ili zašto su šahtovi (u Americi) okrugli, koliko na svijetu ima štimera klavira, koliko golfskih loptica može stati u autobus i slično. Provjerite na linku dolje!

LINK

Nadalje, ne znam jeste li ovo već vidjeli, ali tekst ispod donosi infografiku dnevnog rasporeda mnogih slavnih osoba – kad su stvarali, kad su spavali i kad su se odmarali (a ako su imali i svoj dnevni posao – kad su ga obavljali). Prilično zanimljivo!

LINK

Na linku ispod nalaze se neke od najboljih priča potrošačkog iskustva koje ste imali prilike vidjeti: od proizvođača pekarskih proizvoda koji su preimenovali svoj Tigrov kruh u Žirafin kruh na inicijativu trogodišnjakinje koja je smatrala da kruh ipak više nalikuje žirafi nego tigru, do avio-kompanija koje su zaustavljale letove da bi čovjek stigao na vrijeme k svojoj umirućoj majci… Priče koje vas mogu ganuti u hipu…

LINK

Vjerojatno najcitiraniji članak na webu ovih dana, koji se tiče time managementa, zove se „5 Unusual Ways to Start Working Smarter, Not Harder“ (Pet neuobičajenih načina da počnete raditi pametnije, ne više). U prvom redu, koristite više, a ne manje pauza (bioritam nam nalaže da je najdulje razdoblje koncentracije 90 minuta – nakon toga bi valjalo promijeniti ritam, pa se vratiti poslu). Dovoljno se naspavajte, odnosno odvojite vrijeme za drijemanje. Provodite vrijeme u prirodi. Rješavajte stvari u blokovima, odnosno odsječcima vremena (mijenjajući lokacije za svaki posao). Provjeravajte mailbox redovito (iako se uobičajeno savjetuje da se okanite mailboxa ako mislite obaviti bilo što).

LINK

Nadalje, sedamnaest sajtova koji će vas učiniti pametnijima, donosi članak na donjem linku. Od digitalne fotografije do vokabulara, preko učenja jezika do zanimljivih činjenica… Klikajte!

LINK

Također, na linku dolje možete saznati kojih pet znakova otkriva da baš i niste materijal za vođu: nedostatak emocionalne inteligencije, sklonost seks-skandalima, neprestano provjeravanje telefona ili nedostatak spontanosti mogu ukazati na to da ljudi neće rado prihvaćati vaše vodstvo i da možda niste materijal za rukovoditelja.

LINK

Zatim, 27 trikova uz pomoć kojih ćete svladati koju god vještinu želite svladati; sadrži rubrike poput – ne budi nestrpljiv, ne možeš izbjeći budale pa ih radije iskoristi, prihvati kritiku, oblikuj svoju ličnost i slično. Dobro kod ovog teksta je što progovara kroz primjere, a ne floskule.

LINK

13 znakova isključenog (odnosno lošeg) zaposlenika (s obzirom da sam prepoznala jednog kolegu ovdje, ovo mi je jako drag tekst) – infografika prikazuje osobu koja zanovijeta, ogovara, izmišlja isprike i izgovore, nedostaje joj entuzijazma, pravi se pametna i ne pomaže drugima.

LINKPost je objavljen 17.07.2014. u 18:29 sati.