Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Recenzija: Suchard, Finessa Mandel Honig



Čokoladni proizvod Suchard, Finessa Mandel Honig


Jedna dobra duša nedavno me iznenadila čokoladom koju mi je kupila na putovanju u Austriji. Fino pakiranje čekalo me kad sam se sasvim kasno navečer vratila kući s posla. Jedva sam izdržala sljedeće jutro da probam čokoladu, nepcem neokaljanim dnevnim obrocima.

Ustala sam, kao Chloe Doutre Rousell u pet sati ujutro, da probam čokoladu i zapišem nekoliko riječi o njoj.

Na prvi pogled, pakiranje čokolade Finesse proizvođača Suchard bilo je obećavajuće. 130 grama proizvoda u kojem se nalazi 30% kakaa proizvedenog pod certifikatom ekološke udruge 'Rainforest Alliance', zapakirano je u lijepo dzajniran kartonski omot.

'Fina tamna čokolada punjena medom i orašastim plodovima', piše na omotu


Kada se otvori pakiranje pred nama je naizgled jednostavna čokoladna ploča, bez dodatnih ukrasa kakvima obično pribjegavaju čokolatijeri ne bi li im pošlo za rukom da naprave i vizualnu razliku svog proizvoda od drugih.

Čim ovaj čokoladni proizvod 'dotakne' osjet njuha, osjeti se intenzivan miris meda i proljetne livade s diskretnim, ali ne zanemarivim kakaom.

Kada se prelomi čokoladu 'ljepljivim' lomom, vidi se kako se u njoj krije bijelo punjenje najavljeno na pakiranju.

S obzirom da sama čokolada čini manji dio ovog proizvoda, njezin se okus razumljivo utapa u mnogo značajnijem dijelu - punjenju.

U čokoladnom dijelu ipak mogu diskretno razaznati svojevrsnu kavenu notu. Cjelokupnom dojmu zamjeram suhoću i brzu topivost čokolade iako nije izložena visokoj temepraturi (15 stupnjeva)

Fini orašasti plodovi obogaćuju i upotpunjuju medasti okus. Ali, što zahvaljujući medu, što mlijeku, što još dodanom sladilu, okusi badema i kakaa blago su zasjenjeni šećerom. I iako se isprva osjeća određena suhoća, ona veoma brzo pokazuje svoju svrhu u zaokruživanju svilenkastih okusa popraćenih medom.

Svima kojima su draže čokolade s punjenjem nešto intenzivnijeg i težeg okusa od same čokolade, preporučam da je probaju.

>> Kratak osvrt na čokoladu s punjenjem - panna cotta šumsko voće

Ivana Domitrović
idomitrovic@yahoo.com





Post je objavljen 29.07.2014. u 05:00 sati.