Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osamdesetdanaputa

Marketing

Četrdesetiosmi dan

Subukia. Današnji post pišem ranije nego li je to uobičajeno do sada bilo. Jutro je prije nekoliko trenutaka svanula. Čestitam našim sueuropljanima na ovoj povijesnoj pobjedi nad Brazilom, nebi im htio biti u koži.

Iako je noć trajala samo kratko, ipak sam uspio donijeti odluku o svom putovanju. Obzirom da je sve planirano bilo neću odustajati od njega, a uskoro i krećemo tako da neću puno duljiti, čeka me nekoliko sati vožnje autom do Nairobija od kuda ću u večernjim satima nočnim autobusom otputovati prema obali odnosno Mombasi. Put do Mombase autobusom traje između osam i deset sati, vrijeme koje ću iskoristiti za spavanje.

Moj dolazak u Mombasu tako je predviđen u četvrtak u ranim jutarnjim satima kada ću prvo stvari odnijeti do hotela u kojem ću biti smješten, a odmah nakon doručka je planiran obilazak grada i tamošnjih znamenitosti uz pratnju vodića. Nakon cijelodnevnog izleta i nočenja u Mombasi, nastavljam dalje prema jugu gdje ću na naširoko poznatoj Diani Beach provesti dva slijedeća dana. Dalje nisam planirao ali buduće da nisam rezervirao povratnu kartu, nebi se iznenadio ako naposljetku odlučim ostati još koji dan uživajući na indijskom oceanu ili se pak odlučim za safari u Tsavo Parku, najbližem i najpoznatijem parku u blizini kenijske obale.

Kenijska obala tijekom povijesti je bila pod velikim utjecajem arapskoga svijeta tako da je postotak krščana puno manji nego li je to u centralnoj Keniji gdje se sada nalazim. Što više krščana skoro pa i nema. Obzirom da se nalazimo u mjesecu Ramazana, za muslimane svetim mjesecom, Mombasa koja je naseljena uglavnom muslimanima biva prepoznatljiva po svojem itekako uzburkanom nočnom životu kada se prekida dnevni post. Netko mi je usput šapnuo kako je ovo ujedno i najbolje vrijeme za posjet tom obalnom gradu. Obzirom na to, odustati od planiranog puta poradi nekoliko izoliranih napda ne smatram nikako potrebnim.

Budući da u zadnje vrijeme rijetko imam dobru vezu za postove, nikome neće pofaliti koji post ovih slijedećih nekoliko dana dok se ne vratim. Ukoliko budem u mogučnosti slike ću svakako pokušati postati.

„Nepotpuno je objašnjenje često opasnije od potpuno pogrešnoga.“
- Peter Drucker

Subukia, 09.07.2014.



Post je objavljen 09.07.2014. u 01:27 sati.