Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/primladenu

Marketing

Što je to pitanje?

I desi se negdje nešto. A bilo je kao nigdje, kao ništa ... Isto.
Meni to ne bijaše išta. Sve je išlo slijedom svojim: kao rijeka koja teče; kao slijed energija koji i njih mijenja .... Stvarala se svijest o sebi. Bila je to nit što zaigranim suprotnostima stvori smislenost. Čitav svemir sazdan je suprotnostima. I tako proces mene imao je odnos prema onome što oko njega bijaše. Nastade granica mene; granica u svijesti. I bi osjet da jesam.
Ta čudna tanka nit rađala je nove svijesti o sebi u vječnom procesu suprotnosti. Nastala je i takvost stvaranja.
I kao da postoji zapis takvosti po kojem nove svijesti o sebi grade takovost svoju. Očito je to van znanja. Koje li mudrosti u obične travke! Isti je odnos stvara. A svijest njena?
A ja?
Spoznao sam sebe, mislim. Mislim da znam, da sam ovo ja.
Mogao bi na tome stati. Odavno su me učili da se o aksiomima ne raspravlja. Možda je to pravilo onima koji znaju. Ja ne znam. Izgleda mi kao da tako sakrivaju neznanje i nemoć svoju.
Eto tako mene neznalice, koja ni svijest o sebi ne uzima 'zdravo za gotovo'.
I još se uvijek mnogo toga pitam, mada je pitanje tek odraz procesa u meni; rezultaz raznih energija. Pitanje je forma kojom proces opstoji. Ono inicira daljnji tok procesa.
I gledam prirodu oko sebe. I kao da pitam travku, stablo, cvijet ...: 'Misliš li i ti?'
Osmjehom osjetim laki drhtaj; kao neku radost. Ah da, pitao sam. Očekivao sam nešto. Bili su to divni kontakti koji su mi osnažili vjeru u život.
Prijatelji dragi, sve je živo oko nas. Darujte osmijeh svemu. Osjetiti će vas i uzvratiti.
I opet se vraća viđenje da je život jedan zajednički kojega nam svijest naša participira na svoj način. Radujmo se svemu što čini taj naš jedini život. Prenesimo radost onima čiju svijest zasjenjuju oblaci briga. Oslobodimo tako život u njima. To je put Istine. Oslobodimo zarobljene svijesti. Kako? Budimo put svijetla i radosti života, bez nasilnosti i dokazivanja jedinoga puta. Kao put biti čemo Istinom dostupni, kao malen kamenčić što put čini.
A pitanje, što je? Molitva traženja puta. Neka dobrota uđe u svako sece ... molim ... :)

Post je objavljen 07.07.2014. u 13:57 sati.