Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osamdesetdanaputa

Marketing

Tridesetiosmi dan

Nedjelja je u selu Subukia. Današnji je dan kao i sve nedjelje do sada počeo sa svetim misama, i to ukupno dvije u dvije različite crkve koje se nalaze pod ingerencijom ovdašnjih fratara. O misi nebi previše dužio osim da su, kao što sam to već nekoliko puta naglasio, mise ovdje znatno zabavnije nego li to bivaju u dalekoj ali voljenoj domovini. Danas je možda još i posebniji dan nego li je to bio jučerašnji, dvojica ovdje, jedan od njih i fratar, slave svoj imendan i svog zaštitnika, Sv. Petra i Pavla. Pored toga, jedan od ovdje prisutnih je jučer obilježio i svoj rođendan kojeg smo tek danas onako pošteno namjeravali proslaviti.

Obzirom na navedeno vrhunac dana je bila večera na koju su bili pozvani i fratri koji nešto dalje na području sela Upper Subukia imaju svoju župu. Ukupno nas je bilo petnaestak za večerom koju smo zajedničkim snagama pripremili. Na meniju se tako našlo meso sa roštilja (govedina, svinjetina, kobasice) salata ukusna da nije mogla biti više ukusnija, te krompir zapečen sa sirom i mlijekom. Osiječaj je bio blizu onome u restoranu osim činjenice da nas nije nitko služio već smo sve sami kreirali. Kako to biva inaće prilikom većih slavlja, i danas se pjevalo i veselilo.

Dan je jako brzo prošao, sutra je novi radni tjedan i početak jedne nove priče. Internet je toliko slab da nisam u mogučnosti postati intenzitetom kao do sada, slike stvaraju itekako veće poteškoće nego li to stvaraju ovo dvoje troje skromnih riječi.

"Bolje je biti besposlen nego raditi nekorisne stvari."
- Gaius Plinius Secundus Maior Plinije

Subukia, 29.06.2014.




Post je objavljen 03.07.2014. u 08:43 sati.