Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kamena-kucica-na-skoju

Marketing

Kava s pogledom


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

... i euro-vizijom...

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
The European spirit signifies being conscious of belonging to a cultural family and to have a willingness to serve that community in the spirit of total mutuality, without any hidden motives of hegemony or the selfish exploitation of others.

Robert Shuman (1886-1963)
Speaking in Strassbourg 16 May 1949


U svakom slučaju, lijepo zamišljeno...

Europski duh znači biti svjestan pripadnosti kulturnoj obitelji i biti spreman služiti toj zajednici u duhu ukupne uzajamnosti, bez ikakvih skrivenih motiva hegemonije ili sebičnog izrabljivanja drugih.

samo što je teorija ipak jedno, a praksa nešto sasvim drugo...

A onda me jedan plakat i apel, nostalgično vratio iz kakve god europske budućnosti u davnu prošlost...... Brod je služio u mornaricama pet država, preživio dva svjetska rata i za to vrijeme promijenio šest imena. Hoćemo li nešto poduzeti za njegov spas u zadnji čas, ili ćemo ravnodušno čekati konačni gubitak izuzetnog spomenika?
Dr.sc. Stanko Piplović


Ja pamtim ovaj brod iz njegove posljednje faze... kao plovećeg restorana "Istranka", koji je godinama bio ukotvljen u splitskoj luci, kao zgodna štacija za ćakulu i piće... kako plakat kaže, punih 18 godina...

Image and video hosting by TinyPic
... slika "Istranke" skinuta sa stranice Shipspotting.com ...

P.S. Kaži mi, kaži, daaa li se povećanjem slike plakata iščitati i cijeli tekst, ukoliko je netko za to zainteresiran, jer ja ne znam kako načiniti, da mala slika klikom vodi velikoj... ako je netko voljan da me nauči, unaprijed se zahvaljujem kiss...

P.P.S. Savjetima i naknadnom pameću "problem" oko povećanja slika je razriješen, tako da je plakat o carskoj jahti Ossero, za sve zainteresirane, od sada i čitljiv... naime, klikom na sliku ima se mogućnost otvaranja originala, koji se da jasno iščitati thumbup...Post je objavljen 23.06.2014. u 17:36 sati.