Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Drač usred grada

Izgubiti se u svom gradu i nije baš neka fora. Jučer popodne Jin me vukao iznad Lidla, stazica koja nekamo vodi i koju nisam pohodio, nisam imao nekih boljih ideja za šetnju, a tu je već bio i hlad pa smo krenuli iako sam imao samo natikače na golim nogama, a okolo staze je priroda izgledala divlje. Prvo iznenađenje u polumraku divljine, tip uživa pijuckajući u potpunoj hladovini, raskrčio i ogradio prostor, očito nisu mu dragi prolaznici. Strah me za Jina, on svako malo skreće u grmlje i njuška, trava ga daleko nadvisila. Idemo mi tako, idemo, ja se nešto zamislio i op, odjednom shvatim da sam se krivo orijentirao i da se baš ne mogu spustiti tamo kamo sam zamislio. Istovremeno čujemo jasno neki razgovor, nikog ne vidimo, penjemo se na uzvisinu, okruženi smo gradom, prepoznajem kvart za koji nikad ne bih rekao da je s te strane. Jin ubrzano njuška, dolje ispod nas, iz pravca glasova, slijedi oštar lavež. Raskršće stazica, zaključujem da je najpametnije pokušati se vratiti. Zapetljasmo se u draču, srećom više ja nego on, al na kraju smo ipak uspjeli i još se dodatno istrčali na standardnom mjestu.
Prvo što doma radim nakon što smo se osvježili guglam "drač", izbacuje mi samo ime jednog grada. Počinjem sumnjati u sebe, odakle mi uopće riječ i što znači, ne mogu povezati ni kojoj divljoj voćki pripada, izluđuje me. I onda konačno mi dolazi njemačka riječ u glavu, ubacujem u njemačko hrvatski translator i dobivam rezultat "drač". Olakšanje i zadovoljstvo mada od toga ne vidim ni koristi ni smisla.
Čudan dan, no mozak mi se razbistrio, idemo probati šah protiv "Shreddera" najjače ali humane makine koja se prilagođava protivniku ali svejedno na jakom nivou uglavnom pobjeđuje. Ovaj put slijedim osjećaj da napad bijelog mora uspjeti, smijem se jer ne vidim kako će se obraniti i vidi vraga, on žrtvuje i bez dame pokušava kontru. Stajem na loptu i snimam poziciju koja mora biti dobivena, za slučaj da partija drukčije završi. Nije, dobio sam. Vrijeme je već bilo za počinak.



Post je objavljen 21.06.2014. u 08:14 sati.