Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

Fort se to vreme kopita ……………



Taman sam došel na par metrof do Trgača kad je začel dež..pa ne padati neg srati.. A tak jednak sere več fajn dugo vremena.. I se nafčiš na to.. Zvlečem šiltericu z zajdneg žepa..nabijem ju na tikvu tekar tolko da mi se obrlihti na nosu ne zmočiju.. Baš su dobro te šilterice zmislili..gdo je da je.. lepo ju svrkneš i gurneš v žep.. pa gda zatreba tu je ..
Ni sam neznam kam sam se zapraf zaputil.. vse mi jednak paše.. al na Dolac..al na Kaptol.. I tak sam se ipak odlučil za.. prema gor.. No..kak i navek .. malo bum postajal tu na Trgaču makar mi je tu vse poznato da bi i žmirečki mogel praf kazat gde kaj je.. Al navek ljudi prolaziju..narafski.. mene največ ženske interesiraju.. Ti vrapca.. vsaka je lepa i dobra.. nebi človek ništ nit jenoj prigovora našel.. pogotovo ne gda si na mestu gde sam ja.. jeee… tu se misli na moje vreme trajanja… A kaj.. vse su moje garancije prešle.. pa kak bi ja onda mogel drugima falinge iskat.. A i nafčen sam tak da treba vsaku žensku posebno cjeniti.. Dok ih glediš na hrpi onda bi mam štel nekaj z te hrpe posebnog zabrati.. a gda glediš samo jenu.. eee.. onda je ta najbolša.. Tomu se reče da se moraš.. prilagodit.. A ja sam se navek znal prilagodit.. tak sam ti ja znal domof dopelati kakšneg komada kojeg sam negde uzput pobral.. Negdar je naš lepi Zagreb bil pun ..se reklo.. frenterica ..kaj su pobegle od hiže..bogtepitaj odkud sve ne.. pa bi se šmucale po Gradu do kmice.. Eee.. a onda se zgodi to da nemaju nikakšneg prevoza nazaj domof.. A mi smo fakini navek takšne znali prepoznat.. kasno nafčer.. ženskica se sprešetavle okol Glavnog Kolodvora..al okol Avtobusnog Kolodvora.. lepo se vidi da nezna kaj bu sama z sebom.. I se zna.. zdaj bi mi došli na svoje.. malo popričaš znjom.. malo se našališ.. pa prejdemo v brtiju.. I več je pol noči.. I kaj.. al bi ju odpelali v oni podrum v Amruševoj vulici gde smo imeli naš privatni klub.. al bi ju negdo od nas odpelal domof ksebi na spanje.. pa sam tak i ja znal dojti na red.. Pa se ja potiho šuljam v svoju sobu..al nemrem ja tak potiho kolko moja baka ..plemenitašica.. more dobro čut.. I nalukne se ona čez vrata pa skoro opadne v nesvest.. Pita me.. A kaj je to tu.. misli ona na tu ženskicu.. A ja odgovorim.. Aaaa. to je jena moja kolegica.. A veli baka na to.. Daj ti tu kolegicu odpelaj prvo v badecimer.. i pazi da ne navlečeš kakšne picajzle.. A je.. ženska je bila malo bolše razčupana i v kmici je zgledela još gorše neg je zapraf bila.. No.. pa kaj.. zdaj bum znjom i nigdar ju više nebum videl.. A moja bi baka posle mom japi rekla.. Čuj sinek.. tu vani znad vrata črlenog lampaša deni..of tvoj grofofski naslednik bu tu kupleraj otprl… A moj bi se japa samo nasmijal i mahnul z rukom.. Pa muško je.. i z tim bi bilo vse zgotovleno…..
Znaš.. moj tatek i moja mamica su imeli hižu na Gračanski cesti.. pa su največ tam bili.. A ja nikak nis štel v tu hižu prejti z Zrinjefca.. Pa koji put i jesam tam bil.. koji put su tatek i mamica bili na Zrinjefcu.. bilo nas je posvud … A onda su tu hižu prodali pa se je tatek dovlekel na Zrinjevac..a mamica si je kupila garsonjeru na Gornjem Gradu v Čirilometodskoj vulici.. I pak smo bili posvud.. kak bi komu pasalo.. A moj je japa od penez kaj ih je dobil za hižu kupil sebi novega NSU Princa .. eee.. to je bil lepi i brzi autek.. a ostatak je.. kak je rekla moja baka.. zakurval.. A mamica je v onu garsonjeru dela nekakšneg študenta kakti podctanara .. al je moja baka to drugač komentirala.. Jeee.. šoca si je dovlekla da joj bu pri ruki gda ju zasvrbi.. A je.. bilo je veselo pri mojoj hiži.. navek zanimlivo.. I nigdar se nigdo ni svadil nit ljutil …………..



I tak ti se ja znoge na nogu polahko španciram.. nikam mi se ne žuri.. Je da me tu i tam nekakšna kaplica odzgor poškakla po vratu pa se scedi čez hrptenjaču.. Al nis ja na to hajtlih.. Malo sam zašel tu nutra pri Široku.. Znaš da su to oni kaj več dvjesto let svječice delaju otraga v dvorišču.. Ti vrapca.. več je ta hiža deset put gorela od gda ja pamtim.. pa je spet tu.. Toj nemre ništ naškodit.. A znaš.. jedva se ta hiža drži kolko je pohabana i poglodana.. Znutarnje strane..tam z dvorišča je podšprajcana z kolcima i gredama da se ne zronda.. kak i vse druge hiže na oni strani Stare Vlaške.. I nigdo ništ ne poduzimle kaj bi se to malo obnovilo i učvrstilo.. kak da baš čekaju da se zruši.. Aaa.. jenog se dana i buju same od sebe na hrpu složile te stare hiže.. Koga je to briga.. A gda se to dogodi..posle bu nekakšni idiot od arhitekta tu postavil nekakšnu škatulu od železa i stekla kak su i tam pozadi Gradske Kavane.. No.. tu pri tem Široku je denes najmanjše svječica..al zato ima vsih fela domačih suvenira.. A ja ti tu zajdem kupit fitilje za one baklje kaj ih v zemlu zapičiš pa goriju par vur.. To ti meni gori na mojem grunteku gda treba komarce poterati.. A tu pri Široku moreš kupiti i oneg tamjana kakšneg i v cirkvi paliju.. Ja si kolko put doma na tanjureku zažgam malo te smole pa cela hiža miriši kak Prvostolnica na Badnjak.. Al.. znam ja.. mene bu i mimo tega vrag odnesel pod račun..ha …………….



Jebal ga Bandič.. Jebal mu Linič mamicu.. Jebal ih vrag lopofski… Čujem ja kak na Opatovini galamiju ženske kaj prodajeju robu na onem štandovima.. Zapraf one tu imaju male drvene bajtice v kojima držiju tu robu.. A kak je navek robe više neg ju imaš kam deti.. to ti one poslažeju robu spredi teh drvenih kioska.. Al njima Gradcka uprava to ne dozvoli pa to one tak delaju mimo propisa.. ali ih zbog tega nigdo ne dira..al im nit hoče kaj pomagat.. Sva ta roba kaj je vani izložena na raznim stalažama.. vješalicama.. stolima i stolcima.. ti je izložena i suncu i kiši.. A spametni inšpektori ne dozvoliju da si trgofci na te kioske zmontiraju one tende.. neg ti se ovi tu.. a to su največ ženske.. snalaziju kak moreju.. I tak ti ti razapinju razne najlone.. krpe.. pa največ one ogromne suncobrane.. No gda dež začne zapraf cureti onda hitro vse moraju nahitat v te drvene kioske.. Pa je tak to i zdaj.. Malo se bolše dež začel zpuštat z neba.. pa je tu nastala cela parada od vseg tega.. A ova jena kaj je malo hrabrejša neg ostale glasno kriči da se čuje čez celu Opatovinu..ha
A ja sam si lepo sel v kafič pod tendu i naručil Nesicu od vanilije.. pa si gruntam o toj Opatovini.. Več su pred više od deset let gda su to malo tu porihtavali šteli maknuti te trgofce.. I jeno kratko vreme ih ni bilo.. Al je i Opatovina postala prazna kak da bi ju z krpom zbrisal.. Nisu kafiči imeli baš nikakšneg posla.. I to samo stoga kaj ni bilo teh trgofcof.. Ovak tu navelko štrapaciraju ljudi.. turisti.. pa nekaj kupiju.. malo glediju.. a kafiči lepo delaju.. Lepo ja velim al me nigdo ne čuje.. Tu v našem lepom Gradu Zagrebu ona bagra koja je tu v Gradu vlast i na čelu im oni gradonačelnik.. dotepenec z bregof.. nigdo ne sluša kaj imaju za kazat stari Zagrepčanci.. Samo delaju po svom nekakšnem zbrkanom mozgu.. Nemaju pojma kaj Zagrepčanci imaju rad a kaj nemaju.. I tak malo po malo vse delaju na krivu stran.. Viš.. tak ni oni Amerikanci nisu slušali svoje Indijance.. pa denes bizone glediju samo na slikicama.. Tak bumo i mi za koje vreme gledeli naš Stari Zagreb samo na još starešim razglednicama.. pa nit njih više nemaš gde kupit …. Sva sreča za trgofce..pa je dež prestal za kratko vreme.. tek je tolko padal da je zbrku naredil.. A zdaj pak ona ženska kriči na saf glas.. Jebal im Bandič mater.. Pa ni rekla komu da jebe mamicu.. valjda inšpektorima.. Al zdaj kriči stoga kaj mora spet robu slagat i izlagat spredi kioska….. Baš je interesantno.. al pem ja dalše ….

… Da ste mi gezund ………………………



mekon@net.hr


Post je objavljen 17.06.2014. u 20:21 sati.