Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Jergović raspoznao idiote

Jučer nisam objavio post. Previše mi se otelo psovki u postu o glupači i krelcima. Dodatni problem je što je glupača moćna i kroji sudbine, jadnici se boje, a kretene neću spominjati. Mentori su kao često kod nas ministri, a sustav nije jadan od jučer.
Jergović me oduševio jednim romanom, inače ga ne volim. Jebiga meni je subkultura bliža, a on se upinje biti kulturan. I vidi vraga, pročitah jutros ovo : http://www.jergovic.com/sumnjivo-lice/ukidanje-skolskih-cistacica-akt-je-protiv-odrastanja/. Ne navodim ovaj tekst jer je Jergović u pravu, to je mislim jasno i zadnjoj budali, samo nije činovnicima iz ministarstva. Stil pisanja je zanimljiv, etiketiranje ne baš blago ali ni pretjerano, požurio sam potražiti datum, napisano prije sedam dana, ja sam jučer zbog identičnih imenica izvršio samocenzuru. Ne radi sebe, nego zbog moćnih nesmjenjivih glupana/ica iza kojih stoji sustav.
Sjeća li se tko onog doministra seksualnog manijaka idejnog oca "pugelnice". Ne sjećate se, tko bi pamtio takve budaletine koje u novine šalju fotke novinarke koja mu puši i ništa mu se ne bi dogodilo da nije pisano vlastoručno prijetio istoj novinarki. Ja se sjećam. Šetajući psa često sretnem umirovljenog ravnatelja koji se proslavio genijalnom idejom da učenici četvrtih razreda za vrijeme štrajka nastavnika drže nastavu mlađim učenicima od sebe. Ja jebiga pamtim, ne samo da se nitko nije pitao jel taj čovjek normalan nego je javno i podržan.
p.s.
Par fotki dokumentiranih trenutaka, oproštaj sinoć s Lukom koji se vraća u Prag ispunjavati svoj filmaški život, sad je vjerojatno već u šetnji Bečom.





Post je objavljen 17.06.2014. u 16:21 sati.