Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osamdesetdanaputa

Marketing

Dvadesetitrecidan

Subukia. Ovaj post pišem po drugi put jer mi se računalo srušilo i sve ono divno štivo što sam do tada natipkao je otišlo u vjetar...malo je reči da ludim. Hvala bogu pa me prsti (iako već umorni) još uvijek služe pa ću si dozvoliti još jedan pokušaj.

Rano jutros sam krenuo na put ka sirotištu, naravno sa računalom i nekoliko filmova (kako sam dijeci obečao dan ranije) u torbi. Usput sam stigavši u selo Kenyotto stao u dučan gdje uspijevam kupiti Coca Colu i nekakav čips, dok obečanu čokoladu koju nisam pronašao, zamijenjujem sa nekoliko kilograma banana koje su ionako zdravije neko li slatko. Ubrzo nakon dolaska u sirotište klinci su izabrali najmračniju prostoriju koja će poslužiti kao soba za gledanje filmova, izbor kojeg će naposljetku biti teži zadatak nego li sam to očekivao. Nakon dva filma koja su dosadila već nakon dvadeset minuta gledanja, konačan izbor je pao na „James Bond - Quantum of Solance“, kojeg njih pet od dvadeset i uspijeva do kraja pogledati. Ostala dijeca su se razbježala, neki iz dosade a neki iz...svi iz dosade!

Po završetku filma bivam zamoljen da pokažem slike koje sam napravio tijekom dosadašnjeg putovanja, a zahvaljujući čemu ponovno svu dijecu uspijevam okupiti na jednom mjesto. Budući da je bilo mnoštvo slika, trebalo nam je vremena da sve pogledamo, podne je davno prošlo, a mrak se već počeo nazirati u daljini. Kako bi uspio stići doma odlučujem se krenuti uz obečanje kako ću i sutra donijeti laptop.

Stižem doma pred sam mrak a večer završava kao i ove protekle dvije u gledanju svjetskog nogometnog prvenstva i ispijanju večernjeg piva. Onima koji se spremaju za izlazak puno zabave želim, ostalima pak da se dobro odmore. Ujedno želim čestitati dvoje meni jako dragim ljudima čije današnje vjenčanje sam morao propustiti zbog ovoga putovanja, puno sreće u zajedničkom životu, od srca iz daleke Afrike želim. Fali te.

"Ako kartate poker i ne možete prepoznati naivca za stolom, onda ste to vi."
- Paul Newman

Subukia, 14.06.2014.



Post je objavljen 14.06.2014. u 21:10 sati.