Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osamdesetdanaputa

Marketing

Dvadesetidrugi dan

Subukia. Subota samo što nije kucnula na vrata, današnji dan proletio je u svojem svakodnevnom izdanju. Sa malom razlikom, a to su reakcije na jučerašnju utakmicu zbog koje pokoji vatreni navijač večer prije nije mogao spavati. Pratio sam na internetu komentare i domačih ali i stranih novinskih kuća te je svima zaključak zajednički kako je Brazilu poklonjen jedanaesterac. Neču puno o nogometu iako je svjetsko prvenstveno trenutno, ali i slijedećih mjesec dana tema broj jedan, pa nalazio se ja u Hrvatskoj, Africi ili pak na Marsu.

Današnji dan proveo sam na posjedu i nisam nigdje išao dalje ograde koja okružuje isti. Takav je dan bio, vruč i pomalo razočaravajući zbog izhodna jučerašnje utakmice, a pored toga me sutra čeka dug i naporan dan u sirotištu. Obzirom da je planirano kako će sutra sva djeca biti prisutna (vikedn je) odlučili smo se unaprijed kako ćemo zajednički gledati neki film, izbor kojeg ću samim klincima prepustiti. Žarko me zanima kako čemo nas ukupno dvadeset gledati film sa ekrana laptopa kojeg ovdje koristim, daleko od toga da će prizor sličiti na gledanje filmova u Cinestaru. E a to nije sve, malo sam se nadmašio za sutrašnji dan na način da sam klincima pored filma obečao donijeti čokolade, čipsa i Coca Cole, a gdje ću sve to sutra nabaviti stvarno neznam. Živi bili pa vidjeli iako je jedno sigurno, a to da obećanje moram ispuniti inaće će biti tužnih lica koje u najmanju ruku ne želim gledati.

Kako sam danas saznao, uskoro će mi se pridružiti dvoje volonterki poradi lega sakrivečki imam mali osmijeh na licu. Nadam se da iste neće biti naporne i da će donijeti malo osviježenja u ovo muško i ujedno afričko okruženje. Ne smijem biti preizbirljiv ili previdovit jer će mi se na kraju odbiti od glavu. Planiram izvidjeti mogučnost u skoro vrijeme otputovati negdje za vikend, možda još i ovaj mjesec, a mislio sam na primjer na izlet do Mombase, prešarolikom lučkom gradu na obali Kenije, oko desetak sati udaljeno od ovdje. Što također planiram je neki kraći Safari u srpnju budući da je to vrijeme najbolje za gledanje divljih životinja.

To bi bilo sve za večeras, sutra je novi dan. Nadam se da će biti zabavan kao i svi dosada. Obzirom da upravo vidim kako je internet veza jako slaba neznam kako ću uspijeti sa slikama.

"Ništa nije toliko frustrirajuće kao svađanje s nekim tko točno zna o čemu priča!"
- Sam Ewig

Subukia, 13.06.2014.



Post je objavljen 13.06.2014. u 21:00 sati.