Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

PRIJAVI SE ZA LJETOVANJE NA KRAPNJU

Želiš se odmorit' od svakodnevnih briga i mora, nać' smiraj duha, osvježit se u dubini mora? Želiš pobjeć' od žege i verve svoga života, pronać' mir duše dok u borovoj šumi Njegov blagi lahor puše? Želiš doživjet' Susret nakon kojeg više nećeš bit isti, osjetit' kako te iscjeljuje, obnavlja i čisti? Nać' se u zajednici onih koji jednodušno mole, igraju se kao djeca, puni radosti pjevaju i sviraju i... jednostavno vole? Umjesto da te u ljetnoj gužvi guraju i gaze, dođi u Emaus gdje svi na tvoje dostojanstvo paze. Prihvati poziv da živiš kao ljubljeno dijete Božje, zaJedno s nama na Krapnju tjedan dana.
Umjesto da govorimo o zajednici, nudimo zajedništvo. Umjesto predavanja dajemo svoja životna iskustva. Umjesto monologa, omogućujemo razgovore u grupi, osobne razgovore s laicima i svećenicima. Pristupamo ljudima opušteno i otvoreno, bez straha i grča. Umjesto glasnih tuluma i ukočenih zabava, radije slavimo uz molitvu, pjesmu i ples. Umjesto igara na sreću, igramo one u kojima je svatko pobjednik (jer je skinuo masku, prihvatio sebe ili jednostavno uživao u igri).
Svakodnevne mise, svjedočanstva i razgovori u grupi samo su dio ponude. Iako je program pripreman s pažnjom kroz cijelu godinu, mi nismo isprogramirani – svjedoci smo živog Boga koji će, vjerujemo, svaki termin za mlade blagosloviti svojom Prisutnošću i različitim darovima što ih je u svom srcu odvijeka pripremio za svakog od nas. Prijaviti se možete na ovom linku http://www.kursiljo.com/krapanj/item/133-prijave-za-ljetne-programe, za neki od termina:


29.06.-05.07. za srednjoškolce
06.07.-12.07. za sve uzraste
13.07.-19.07. za studente i radnu mladež
20.07.-26.07. za studente i radnu mladež
27. 07.-02.08. za mlade obitelji, parove i one koji žele osnovati obitelj
03. 08.-09.08. za mlade obitelji i parove i one koji žele osnovati obitelj
10.08.-16.08. za srednjoškolce
1.9.-7.9. Ignacijevske duhovne vježbe za mlade

Kako ovaj pokušaj da vam predstavimo ponudu zajednice mladih Kursiljo, također, ne bi bio monolog, ovdje dajemo riječ onima koji su prošle godine boravili u duhovnom centru Emaus prošle godine:
Ove godine na Krapnju sam shvatila koje su zapravo moje prave vrijednosti i kvalitete.

Tolika koncentracija ljubavi i radosti na jednom mjestu se ne može bilo gdje naći. Svi smo puni mana, ali kada ti netko na tvoju pogrešku odgovori blagošću, to te totalno oboruža. Tako da sam dobio poticaj promijeniti se...

Mogu reći da sam ponovno obnovila svoju zaljubljenost u Krista.

Svetu misu sam osjećala kao pravo radosno slavlje, kao vrhunac u kojem sam najbliže Gospodinu.

Nakon Krapnja nastojat ću moliti više, ići ću što je više moguće na Sv.misu. Odlučila sam živjeti u čistoći.

Počela sam zahvaljivati i spoznala ljepotu davanja hvale Bogu.

Na Krapnju sam došao s odlukom da pođem putem svećeništva, tu odluku sam na Krapnju učvrstio.

Donio sam odluku da više vremena dnevno provedem u tišini, sabranosti i molitvi.

Primjećujem kod sebe veću spremnost za služenje, radost i zahvaljivanje.

Naučila sam osluškivati, disati, doživljavati svijet i ljude oko sebe na način koji prije nisam.

Bog me dodirnuo kroz zajedništvo, kroz toliko osmijeha i prihvaćanja drugoga. Naučio me prihvatiti sebe, s time sam se dugo mučila.

Ovaj tjedan sam osjetila veliki Duh zajedništva, kao nikada do sada. Bog mi je usadio veliku nadu u srce i maknuo strah od budućnosti.

Ovaj treći boravak u Emausu mi je otvorio oči. Shvatila sam da želim više izgrađivati još svoj odnos s Bogom jer je On tu uvijek prisutan, i čeka mene da mu dođem.

Meni je Bog progovarao u svakom cvrčku, valu, osobi, a posebno kroz svete mise.

Mise: poseban doživljaj Božje prisutnosti, snažne propovijedi, osjećaj Božje blizine.

Kroz šutnju sam doživio najveću bliskost s Bogom.

Dojmila me se otvorenost i iskrenost koja je prisutna između mladih, posebno nas u grupi.

Posebno me dotaknula jednostavnost svećenika.

Ma kad bih vam mogla opisati kako mi je dobro bilo. Toliko mira, opuštenosti i ono iznenađujuće za mene; prisutnost. Bila sam ovdje duhom i tijelom. Osjećala sam veliko poštovanje prema svakoj osobi jer nakon svjedočanstva sam doživjela kako smo stvarno posebni zato što smo ljudi, a ne jer smo nekakvi. Doživjela sam toliko ljubavi od ljudi ovdje. Kroz lijepo pitanje, iskreno zanimanje, pogled, usputan dodir. Nisam se bojala ljudi. Osjećala sam se slobodno. Možda sam prije dolaska mislila da je moj dolazak slučajan. Ali kod Njega nema slučaajnosti. Svatko od nas je došao ovdje jer nas je On pozvao i hito nas je odmoriti. Sa mnom je uspio. Volim Ga još više i voljet ću Ga zauvijek. I vas.

Post je objavljen 12.06.2014. u 19:56 sati.