Ovaj recept, uz male preinake, preuzet je s portala studentske kuharice Njam Njam
Sastojci:
Za biskvit
5 jaja
12 dag šećera
5 žlica brašna
1 prašak za pecivo
20 dag maslaca
20 dag čokolade po vašem izboru
1 dcl mlijeka
Za čokoladni preljev:
7 dcl vrhnja za šlag
30 dag tamne čokolade
Priprema:
1. Odvojiti žumanjke i bjelanjke.
2. Otopiti uz miješanje maslac i čokoladu natrganu na kockice.
3. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo i otopljenu čokoladu s maslacom.
4. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
5. Izliti u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje i peći u pećnici na 175 30 minimalno. Idealan lim za pečenje bi bio dimenzija 20×40 cm.
6. Još vrući biskvit ravnomjerno politi s 1 dl kipućeg mlijeka.
7. U lončiću zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu otopiti natrganu čokoladu. Ova masa ne smije zakuhati! Dovoljno je samo na laganoj vatri miješati dok se sva čokolada ne otopi i dok se masa ne ujednači i postane potpuno tamna i jednolična.
8. Pripremljeni, još vrući i jako tekući čokoladni preljev preliti preko još toplog biskvita.
9. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a potom i u hladnjaku.