Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Dakle, ta Ukrajina...

Teško je ne biti ili-ili. Nikako nisu ukrajinski nacionalisti, vlast, EU i SAD bez grijeha, ali pardon moa, ako se netko veseli što Rusija pod Putinom jača i počinje praviti pizdarije koje Rusi nisu činili kad se raspao SSSR na 15 država pa je to prošlo mirno, jer eto netko se našao da se suprotstavi ovim birokratima iz Brisla i imperijalistima iz Vašingtona - pa onda još dosoli da u ovi iz EU i SAD goli fašisti a Putin je onda nekakav demokrat i borac za slobodu - e pa, pardon my frenč, jeste li spavali posljednjih 20 godina?

Velika Srbija 1993OK, imamo rusku manjinu nezadovolnju u Ukrajini, i sad će jelte Rusija jednostavno zauzeti sporne teritorije, i onda će biti par milijuna ukrajinske manjine u Rusiji, i oni će jelte imati ista građanska prava kao građani Rusije... ekhm, kako će im bit lijepo...

OK, može naravno i jedno ljepo etničko čišćenje...

Do idućeg rata...

A snaga današnje Rusije uvelike potječe iz visoke cijene nafte i plina, a te su cijene pak jako skočile kad su SAD izvrišile invaziju na Irak pod lažnom optužbom, kasnije pale ali ostale znatno iznad prethodne granice.

ČItao sam posljednjim hmeseci povijest antike i ranog srednjeg vijeka. Perzijsko i Rimsko carstvo stoljećima se klali, par desetaka puta razna pogranična područja Sirija, Armenija, Palestina prelazile iz jedne vlasti pod drugu.

Nismo još iz toga izašli.

Onda se bio pojavio Muhamed, pa organizirao Arape i ovi u deset godina razbili oba carstva...

I pokrenuli novi ciklus. Pa onda došli Turci i razbili Arape, pa onda došli Mongoli i razbili i jedne i druge...Onda su pak Rusi, nekada pod mongolskom vlasti, pokorili Mongole pa se sad tu hvata i veza s modernim vremenima...

(A "Rusi" su nekad bili zapravo Skandinavci, koji su se pak u 10.-11. stoljeću stopili sa Slavenima, i središte im je bio Kijev. Kasnije se uzdiže Moskva i nadmašuje rivala, ali nikad to nije prestalo...

Fuj bljek blesavi birokrati iz Brukselesa i ta fašističa Europska unija, koja je eto učinila da već 69 godina nema rata između Francuske i Njemačke, što se nije dogodilo još od vremena kad se raspalo carstvo Karla Velikoga u devetom stoljeću!

I uza sve to, te velike geostrateške igre moći: ne bi to do građanskoga rata dovelo, da tamo dolje na terenu, u sferi svakodnevlja, ne postoje ljudi spremni pucati na druge ljude jer im se ne sviđa njihov jezik, vjera, boja kože ili neka druga osobina.

Post je objavljen 09.06.2014. u 20:01 sati.