Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iva-ralica-orecic

Marketing

TEDx talks and destiny's child

Moraš biti siguran ako želiš tetovažu na licu prije nego se na istu obavežeš, rekla je Elizabeth Gilbert. Isto je s klincima. Al što ako ga dobiješ bez da to tražiš u ovom trenutku? Svijet nam se može promijeniti na način o kojem uopće nismo mislili, tako je sa svime. I što onda sa svim našim željama ili idejama? Da propadnu?


http://chocolateisnottheonlyfruit.blogspot.com/2013_11_01_archive.html

Istraživanja u SAD-u su pokazala da do 25 godine, 44 posto žena ima djecu. One fakultetski obrazovane, ali i one bez fakulteta danas jednako odgađaju brak do kasnih dvadesetih, ali i duže, prema REALATE institutu. Više slobode dulje vremena i tak te stvari. Institut za razvoj obrazovanja, ovaj naš u Hrvatskoj, kaže da su 6 posto studenata u Hrvatskoj - roditelji. Od toga, samo 1 posto redovni studenti.

Nemoj ne voljet djecu i htjet ih za 100 godina. Jer ćeš ga baš ti dobit. I to sad. Al bit će ti super ak dobiješ klinca. On je tak mali sav, i dragi i lijepi i sav je tak nježan i tak ga hoćeš pojest. Mislim, nisu sva djeca takva. Većina je zapravo neprivlačna. Al ne i vlastito.
Lijepo je doć kući i da te netko dočeka sav presretan što te vidi. I ne samo kućni ljubimac. Ali može i on ako te čini sretnim.
I kad potrči pa ti da pusu, joj ma to je najljepše! Čak i kad si nervozan i ne da ti se ništa u ovom životu i sve je bezveze. Osim ovog. Za 100 posto.

Za mame bez obzira što rade svakako preporučam ovaj blog:
momma's gone city

Život se ne mora i zapravo ne promijeni puno, ako to ne želiš. Malo dodaš bebu u "kave", malo puno u slobodno vrijeme, a i dalje se može ić na faks, "učit", imat hobije i izlazit. I stavit ga u sjedalicu i putovat s njim. Sve je stvar multitaskinga, kao i u medijima.

I dalje je bitno imati ciljeve u životu, i dalje su bitne nove ideje i nove zamisli. Upravo na ovoj stranici se one mogu podijeliti s ostatkom svijeta: TEDx . Tu se mogu naći i razna iskustva pa tako i ona mladih majki ili majki s karijerom. A studenti su smatram, između. Čak bliže karijeri ako ćemo iskreno. A ako ne za razvoj vlastitih ideja bilo o majčinstvu bilo o projektu VENUS onda je ova platforma super za slušanje tuđih - manje ili više pametnih.

TED_ideje mijenjaju život

Albus Dumbledore, ili scenarist, a možda i neka treća osoba, rekao je da naši izbori pokazuju tko smo mi, a ne naše mogućnosti. Naravno da o mogućnostima puno toga ovisi, ali u životu je najbolje uzdati se u se i svoje kljuse. Dobro mi idu ove izreke. Ali zbilja ima nešto u njima.


http://webneel.com/motivational-posters-quotes

Svakako, dobar, kvalitetan i ispunjen život ne samo da se može, a i pogotovo vodi, kad su djeca u pitanju. Ni meni se prije nisu sviđala, ma ni sad, nema mi gore nego kad čujem "cendranja" ili kad krenju druženja s drugom djecom ajme ja ne znam šta ću ak će ta djeca bit naporna... Al moj je uvijek moj i najdraži mi je. Ili čak jedini drag. Ali ta djeca, to je kao cilj života, viša misija, radost i sreća i ostale nadahnjujuće riječi koje su već zbilja isfurane.

BUKOWSKI _ KICK ASS LIFE

Al sve ove stvari oko uspješnog i super života već znamo : vjeruj u sebe, budi jak, želi najbolje i još sto toga. Svatko treba naći svoj smjer i način na koji će se njime kretati. A ako se nešto neočekivano dogodi, samo je bitno to pretvoriti u vlastitu prednost. Što god to bilo jer da je moglo drugačije, drugačije bi bilo. Sve se događa s razlogom. OK sad sam više pretjerala s izrekama. Al eto.

I dobro, sad, tko ti kriv, čuvaj dijete i snađi se za faks. I obrnuto. Ja se osobno nisam našla u tom problemu, ali suosjećam s drugima. Iako uvijek kažem da se treba znat snać. Život se mijenja samo koliko mu sami dopustimo.

IvaRO

Post je objavljen 20.05.2014. u 22:46 sati.