Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dorisberecic

Marketing

šećer na kraju

Došlo nam je ljeto, završava akademska godina, počinje meni osobno najbolji dio u godini! sretan

Pogodite što je došlo s ljetom!? SLADOLEEED
Sladoled je slastica. Neka polu-zamrznuta slastica u kojoj ima mlijeka ili barem nekih mliječnih proizvoda (mlijeko u prahu, vrhnje ili maslac), te ne-mliječnih sastojaka. Dodaju se arome (voće, čokolada, ili štogodvamsrcepoželi). Osim toga, sladoled sadrži vodu i uklopljen zrak, on smanjuje osjećaj hladnoće u ustima tijekom konzumiranja.
Sladoled se stavlja u promet u zamrznutom stanju, pri najviše -15 °C, i kao takav može se čuvati najmanje godinu dana.
O proizvodnji sladoleda sam vam skinula malo s wikipedije, ne znam baš o tome pa da vas ne lažem.. "Tehnološki postupak proizvodnje sladoleda može se podjeliti u dva dijela. Prvi dio je proizvodnja sladoledne smjese što obuhvaća: sastavljanje i miješanje smjese; predgrijavanje; homogenizaciju; pasterizaciju; hlađenje sladoledne smjese na 5°C te zrenje pri toj temperaturi 2-24 sata. Drugi dio čine operacije zamrzavanja, nakon čega sladoledna smjesa postaje sladoled. Operacije zamrzavanja uključuju dodatak aroma i boja; djelomično zamrzavanje (pri oko -5 °C) uz upuhivanje zraka; oblikovanje sladoleda (sladoled na štapiću, u čaši, u kornetu, obiteljsko pakiranje i slično); duboko zamrzavanje u tunelu (pri oko -20 °C) i pakiranje".

Još je bitno znati kako hranjiva vrijednost sladoleda ovisi o vrijednosti sastojaka od kojih je proizveden. Mliječni i krem sladoledi sadrže sve sastojke mlijeka samo u različitim količinama, a pojedini dodaci (šećer, voće, čokolada, jaja i slično) povećavaju mu hranjivu vrijednost.

Po mojoj procjeni on i nije toliko loš. Ima dosta vode u sebi i to, bolje nego čokolada koja je sami šećer!

Ja ću vam danas odati tajn, hit sladoled ovoga ljeta! DOMAĆI SLADOLED OD NUTELLE njami cerek

Potrebni sastojci za ovo predivno veselje:
1. punomasno mlijeko
2. kondenzirano mlijeko
3. vrhnje za šlag
4. nutella

Koliko vam čega treba:
- 3/4 šalice nutelle
- pola šalice kondenziranog mlijeka
- jedna šalica punomasnog mlijeka
- pola šalice vrhnja za šlag

Jednostavan postupak za pametne i glupe:
Sve te gore navedene sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte da ne bude mjehurića ili grudvica,
Možete kupiti kalupe za sladoled, a poslužiti će i plastične čaše ako vam se neda investirati. Smjesu ulijete u plastičnu čašu ili kalup i u sredinu stavite žlicu. Ostavite u škrinji (zamrzivaču) preko noći i za doručak imate sladoled! I to od nutelle. Di ćeš bolji sladoled! njami


(preuzeto: google)

Berečić, Doris


Post je objavljen 06.06.2014. u 20:08 sati.