Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stellamehkek

Marketing

Klopa na netu

„Coolinarika je zajednica velikog broja ljudi, kojima je svima zajednička ljubav prema hrani. Svi se volimo zabavljati i družiti.“

Coolinarika je gastronomski portal koji postoji od 2003. godine. Uredništvo čini pet osoba, plus još sedam vanjskih suradnika. Nastali su kao projekt Podravke koja se upravo zbog toga uveliko reklamira na stranicama Coolinarike. 2010. promijenili su dizajn stranice kakav imaju i danas. Ovaj portal namijenjen je svim zaljubljenicima u gastronomiju koji ga, svojim postanjem recepata i fotografija, zapravo i sačinjavaju. Osim recepata korisnika, na web stranici coolinarika.com možete pronaći korisne članke o pojedinim namirnicama, savjete vezane uz pripremu, održavanje i uzgoj hrane, forum koji također čine korisnici, hranu iz cijelog svijeta i brojne druge zanimljivosti. Na coolinarici možete komentirati, dijeliti, postati prijatelj, osvajati nagrade, žaliti se i hvaliti na forumu i ostale karakteristike spoja društvene mreže i portala.
Na samoj stranici postoje linkovi koji nas vode na različite podteme portala, ali uglavnom se sve vrti oko istog. Primjerice, kada kliknemo na Naslovnicu prikazuju nam se najbolji recepti tog tjedna, primjeri pripreme hrane za nadolazeće blagdane, rođendane ili slična događanja, linkovi koji nas vode do nagradnih igara i primjer tjednog jelovnika u kojem su nam navedeni prijedlozi što i kako pripremiti kroz tjedan, najnoviji recepti, nove slike i detalji Cool kluba. Naslovnica u principu sažima sve ono od čega se sama stranica sastoji.
Kliknuti možemo još i na link Klub, Recepti, Slike, Blogovi, Coolerica, Magazin i sve se uglavnom vrti oko istog. Tako na različitim mjestima nalazimo iste stvari, to su najčešće najnoviji recepti i fotografije. Tab blogovi donosi novosti s blogova članova coolinarike. Coolerica donosi uglavnom reklame kuharica, sve podržano od strane Podravke. Magazin donosi zanimljive članke o namirnicama, zdravlju, o svjetskim kuhinjama, savjete o kuhanju nekih novih namirnica i slično.
Mjesečni broj učitavanja stranica: 48 milijuna
Mjesečni broj posjeta: 6,7 milijuna
Mjesečni broj jedinstvenih posjetitelja: 2,6 milijuna
Broj aktivnih registriranih korisnika: 119.000


Gastro.hr
Gastro.hr nastao je 2006. godine kao jedan od medijskih servisa Styrije. Glavna urednica je Jasna Duspara, a portal čini 18 ljudi koji ga održavaju, šestero od njih su stručna podrška i ne sudjeluju svakodnevno. O portalu kažu ovo:
Naša misija je biti vodeći portal za kulturu prehrane na hrvatskom internet prostoru.
Našim korisnicima pružamo relevantne informacije i vijesti iz prehrambenog i gospodarskog sektora, najnovije znanstvene spoznaje, recentna dostignuća u prehrambenoj industriji i gastronomske trendove.
Poseban naglasak stavljamo na našu nacionalnu kuhinju i njezinu kulinarsku povijest te donosimo razmišljanja ostalih stručnjaka gastronomske struke koja se posljednjih godina kod nas počinje buditi i polako počinje razvijati svijest o ovim pitanjima. Pri tom ne zaboravljamo ni kulinarski multikulturalizam, jer danas se recepti mnogih nacionalnih kuhinja sve više obogaćuju sastojcima i metodama preuzetim iz drugih nacionalnih kuhinja stvarajući na taj način osebujnu "kuhinju mješavina" s pečatom orginalnosti i maštovitosti.

Gastro.hr čine urednici, dizajneri i gastro blogeri koji svojim receptima stvaraju stranicu, a zauzvrat dobiju besplatnu reklamu bloga i, naravno, naknadu. Portal se financira od reklama, a kao partneri portala navedeni su: zdrava krava, 24sata, budi in portal, klokanica.hr, njuškalo, večernji list, pixell, printpix i poslovni dnevnik.

Dobra hrana
Portal Dobra hrana projekt je Jutarnjeg lista i, osim u obliku portala, jednom mjesečno izlazi i u tiskanom izdanju uz Nedjeljni Jutarnji. Urednik Dobre hrane je Vuk Radić, a uz njega portal stvara još 13 ljudi, plus 14 vanjskih suradnika. Na njihovim stranicama mogu se naći isprobani recepti, izbor najkvalitetnijih vina, savjeti i prijedlozi za najbolje restorane u Hrvatskoj. Također, vrše testiranja na određene proizvode i najbolje donose čitateljima. Primjerice, najbolji hamburgeri u Zagrebu, najjeftije cijene u supermarketima, najbolja čokoladna jaja. Izabiru za vas najbolje, ali i one lošije restorane s razumnim obrazloženjima. Čitatelji portala ocjenjuju restorane svojim lajkovima. U rubrici DHTV uzimaju po nešto iz svake rubrike i pretvaraju to u male filmiće :)




Post je objavljen 25.05.2014. u 12:26 sati.