Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Ugostili hrvatske manjine iz Austrije, Mađarske, Srbije, Rumunjske i BiH

24. SMOTRA FOLKLORA U VELIKOJ
VELIKA – Svečanim mimohodom svih sudionika počela je 24. Međunarodna smotra folklora “Čuvajmo običaje zavičaja” Velika 2014. Svečanu kolonu predvodile su Veličke mažoretkinje, a na putu do svečane pozornice folklorne skupine izvodile su plesove i pjesme. Na nekoliko mjesta Veličani su iznijeli slane i slatke slastice te piće za okrjepu sudionika mimohoda i smotre - 14 KUD-ova i folklornih skupina.

- Posebnost je veličke smotre - istaknuo je Stanko Raguž, predsjednik KUD-a “Ivan Goran Kovačić” iz Velike, organizatora smotre - što ugošćujemo pripadnike hrvatske manjine iz Austrije, Mađarske, Srbije, Rumunjske i BiH. Cilj nam je da sljedeće godine u Velikoj organiziramo i nastup pripadnika hrvatskog naroda iz Italije te tako povežemo sve naše nacionalne manjinske zajednice u neposrednom okruženju.

Bogatim programom predstavili su se Hrvatska izvorna grupa iz Budimpešte, KUD Šijaci iz Biškupaca, RKUD Rudar iz Raše, KUD Čačinci, Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata “Kolo Slavuj” iz Beča, KUD Kolovrat iz Lekenika, HKUD “Matija Gubec” iz Tavankuta u Vojvodini, KUD Bukovac iz Donjeg Bukovca kraj Zagreba, Matica slovačka “Kukučin Kuntarić” iz Jakšića, KUD “Kralj Tomislav” iz Biograda na Moru i KUD Klokotić iz Rumunjske. Smotru je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević čestitajući svim sudionicima što su ustrajni čuvari tradicije i lijepih nošnji svoga kraja.

Smotra je završila velikom tombolom za sve goste i uzvanike, a u nastavku je Tamburaški sastav Srce bećarsko održao svoj cjelovečernji koncert.

(AGM Kruna)

Glas Slavonije

Post je objavljen 04.06.2014. u 07:18 sati.