Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Videokamerom ćemo snimati sjednice Gradskog vijeća Vrgorca



Nezavisna lista mladih kontaktirala je Vrgoračke novine s molbom za pomoć prilikom snimanja sjednica Gradskog vijeća videokamerom, a da se snimke prenose na internet. Kako su predstavnici te političke organizacije na sjednici Gradskog vijeća krajem 2013. godine onemogućeni u namjeri snimanja sjednice i to pod obrazloženjem da oni nisu medij, oni su bili mišljenja da bi u koordinaciji s Vrgoračkim novinama mogli ostvariti svoj cilj.

Redakcija Vrgoračkih novina prihvatila je prijedlog Nezavisne liste mladih jer smo ocijenili da je on doprinos transparentnosti rada Gradskog vijeća i gradonačelnika. Zbog toga smo jučer na Protokol gradske uprave predali dopis predsjedniku Gradskog vijeća Nikši Rosi kojim ga obavještavamo da će odsad, uz standardnog dopisnika koji prati sjednicu za tiskano izdanje naših novina, sjednicu videokamerom pratiti i kamerman s akreditacijom Vrgoračkih novina. Time će se ukloniti sve pravne prepreke koje bi onemogućile videosnimanje sjednice.

Dodajemo na kraju da su sjednice Gradskog vijeća javne sukladno Poslovniku Gradskog vijeća, članci 111 i 112, i da Vrgoračke novine tijekom dosadašnjeg praćenja sjednica za tiskano izdanje novina nisu imale nikakvih problema (osim što nam ne odgovara jutarnji termin održavanja sjednica). Nadamo se da će nakon proširenja načina praćenja sjednica tako biti i ubuduće. Vjerujemo da je svakome u cilju da građani putem svih vrsta medija budu upućeni u rad Vijeća.

Post je objavljen 03.06.2014. u 11:00 sati.