Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

Ples s mladom (za Andreu)

Izašla ona, ne sva u bijelom već u suptilno nježno ružišastom, sva treperava i puna iščekivanja, taj dan. I nije marila što čajo skoro razbi vrata buklijom, što djeveri stajaše ko drvene Marije uz nju.
Danas je njen dan i neće od toga praviti cirkus, nikakve gluposti, nikakvi "naplativi" običaji: samo ružmarin i ples s mladom u ponoć .
I dođe ples s mladom (nakon svih ružmarina, vječnog da Njemu, večere, svih govora itd). I redaše se : roditelji njeni, njegovi, bliži rođaci, dalji rođaci, prijatelji, poznati (ne)poznati ... netko da samo poljubac, netko otplesa 3 takta, a netko i 2 kruga. Netko je ni ne dirne, a netko je stisne kao da bi je poveo kući, odmah. Već joj se vrti u glavi jer valceri traju već 40 minuta, frizura se raspada, špange ne drže silne piruete, a sa strane stoji (sjedi) on.
Gleda. Oči mu se sjaje, a brk smije. Raspoložen je kao da je njegova svadba, kao da se on ženi, a ne njegov brat. Progura se kroz gomilu čekajući i mahne joj. Kovertom. U kojoj je njegov doprinos za ples. Ples s mladom.
Izneđu dva okreta u rukama nepoznatog plesača registrirala ga je. I kada je ovaj službeno oslobodi, ona, ko lastavica pohita u krajnji kut dvorane, do njega. Razgrne čekajuću gomilu i pruži mu ruku. Prihvati je, povuče sebi, i utisne joj vreli poljubac u obraz. Ugura joj kovertu u ruku. Htjede se okrenuti i otići, no ona mu ne dade. Stisnu mu ruku, ne dozvoli da se okrene, povuče ga na sred podija i nasmiješi se. On iznenađen, zbunjen, ne zna što bi. Bend je još uvijek svirao valcer (tako neprimjereno), a ona mu uze i drugu ruku, zavrti ga oko njegove osi i nasmiješi mu se, opet. On joj uzvrati osmjeh, širok, ko duša. A onda ona otplesa oko njega tri kruga. Njemu već postalo neugodno i hoće se izvući iz tog plesa s mladom. Shvativši, ona mu se nasmiješi još jednom, poljubi ga u obraz, zahvali i odgura ga do njegova mjesta za stolom. Tamo on posegnu za pivom, zakoči svoja crvena kolica, da ne bi sama poletjela do plesnog podija.
I on je otplesao ples s mladom, ni sanjao nije takav!


Post je objavljen 29.05.2014. u 21:22 sati.