Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/studiovaleria

Marketing

KARTA MOGA KRAJA

Međunarodna izložba „Karta moga kraja“ u Hrvatskoj

ECPD Pula, Flaciusova 18 (iza Augustovog hrama), 30. svibnja 2014. u 20 sati

Međunarodna izložba „Karta moga kraja“ je stigla u Hrvatsku. Idejni tvorac ovog projekta je Istra Lazarić Toner, akademska umjetnica iz Engleske, sa željom da zbliži ljude iz različitih krajeva svijeta i prikaže sličnosti i različitosti u tome, kako umjetnici koristeći tekstil prikazuju viđenje kraja u kojem žive.
Ovo je međunarodni projekt u tekstilu u kojem učestvuju umjetnici iz Hrvatske, Engleske, Australije i Crne Gore. Cilj projekta je stvoriti mogućnost rada, izlaganja i druženja umjetnika iz raznih zemalja. Tokom svibnja održane su dvije izložbe u Crnoj Gori.
Na izradi zajedničke karte Medulina radili su umjetnici studija Valerija iz Medulina: Marija Papac, Nina Dragan Belić, Radojka Gržinić, Sonja Privrat, Mirjana Konta i Christina Fardell. Na izložbi će biti izložene i karte iz Engleske (Helen Smith, Judith Railton, Viv Netherwood, Yvonne Body i Istra Lazarić Toner), Australije (Adriana von Runic, Kjell, Deborah Leser, i Julie Armstrong) i Crne Gore (Vahida Hasanaga Nimanbegu, Renata Mašanović Rijavec, Stanka Antanasijević i Milena Mila Vladisavljević).
Nakon Pule, izložba odlazi u Hoylak i Livepool, gdje će biti održana tokom ljeta, te krajem godine u Australiji.
Svečano otvaranje izložbe u Puli održat će se 30, svibnja 2014. godine, u prostoru ECPD-a (iza Augustovog hrama), s početkom u 20h.
Više informacija o samom projektu možete naći na blogu:

http://themapproject13.blogspot.co.uk.

Više o projektu:

Projektom se želi motivirati i okupiti umjetnike iz raznih zemalja koji, u grupi, zajedno rade na jednoj topografskoj karti veličine 1.5x1.5 m, u tekstilu, uglavnom upotrebljavajući reciklirane materijale.

U ovoj fazi, završne 4 mape iz 4 zemlje učesnice projekta, s popratnim materijalima (biografije umjetnika i njihove inspiracije) bit će prikazane u njihovim zemljama, tako što će izložbu organizirati sami umjetnici iz te zemlje, a ostali će biti njihovi gosti.

Očekujemo da će projekt privući grupe umjetnika i iz drugih zemalja i time postati zapravo globalni. Osim pomoći oko nekih materijala za Studio Valerija, projekt u cjelini nije materijalno sponzoriran, tako da pomoć oko izložbe bi bila prihvaćena sa zahvalnošću.
Galerije i kulturno-umjetničke ustanove u zemljama učesnicama su donirale izložbeni prostor i time nam pomogle da se naš rad pokaže publici.
Poslije Hrvatske izložba putuje u UK gdje će biti prikazana na „Festival of Firsts“ u Hoylakeu pored Liverpoola, i na „Liverpool Independences Biannual“ u Liverpoolu ovog ljeta.

Izložba je prikazana tokom svibnja u Tivtu od 05/05/14 i Podgorici od 12/05/14 u Crnoj Gori i bila je lijepo popraćena od regionalnih i nacionalnih medija.

Neke od linkova i informacija (TV, radio, press) iz Crne Gore:
http://www.rtcg.me/tv/emisije/zabavni/radni-dan/50341/radni-dan-02052.ht014ml (not available)
http://www.radiodux.me/vijesti/vijesti/medunarodna-izlozba-mapa-moga-kraja-0
http://www.radiojadran.com/index.php/kultura/1313-medunarodna-izlozba-mapa-moga-kraja-zblizava-umjetnike-iz-raznih-krajeva-svijeta.html
http://www.mosquito.me/me/desavanja/j9ko/crna-gora/tivat/izlozba/mapa-moga-kraja
http://www.radiotivat.me/index.php/kultura/37-kultura/18904-mapiranje-linog-ava.html (not available)

Za informacije kontaktirajte organizatore:
Nina Dragan Belic nina@belic.hr mob: 098758940
Istra Lazaric Toner istratoner@gmail.com mob: 0995850849


Post je objavljen 28.05.2014. u 16:34 sati.