Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Sjajne zvijezde iznad Strasbourga


Dakle, već smo zaključili da su građani Republike Hrvatske koji su na ovim izborima glasali za HDZ , kriminalnu organizaciju lopova i krivotvoritelja koji svoju kvalifikaciju mogu potvrditi papirom sa potpisom i pečatom suda, neizravni sudionici u zločinu, što bi se narodski reklo - držači ljestava.
Onih 75 % građana s biračkim pravom koji nisu izašli na izbore su prešutno podržali sve struje i politike koje su se do sada izmjenjivale, tako i pobjednike ovih izbora. Jer bojkotiranje glasanja i crtanje po listićima u ovakvom sustavu ne donosi ništa. Osim blagoslova dobro organiziranim razbojnicima s raširenom infrastrukturom i brojnim kumovima i rodjacima.
Mogli bi reći, kod nas ništa nova. Tako je i Bandić gradonačelnik još od stoljeća sedmog, ne zbog onih stotinjak i nešto tisuća koji za njega glasaju, nego zbog onih 500 000 koji ne izađu na izbore.
Puno je zanimljivija farsa i nazovi šokiranost Europe uspjehom radikalne desnice. Sad se guzonje iz svih "umjerenih" opcija pozivaju međusobno na zbijanje redova i otpor ekstremistima i nekakvim euroskepticima.
Iako je to sve što se događa rezultat njihove nesposobnosti, nebrige i gramzljivosti. Crpili su iz naroda koliko se je dalo, a ovakvi ekstremni luđaci su im trebali za plašenje puka i držanje ljudi u pokornosti pričom "eto kakvo vas zlo može snaći ako ne izaberete nekog od nas". Sad kad se je ludilo proširilo, sad su kao zabrinuti.
Pitanje za cijelu uređenu, uljuđenu i slobodnu Europu: Kako je uopće moguće da se legalno i legitimno, na izborima u 21. stoljeću mogu natjecati stranke i grupacije koje nose barjake sa svastikama, popisuju strance, homoseksualce i ljude različite boje kože i bore se za njihovu deportaciju ili čak i terminiranje?
I kakav je to j****i europski zakon koji uopće dopušta da u Europski parlament uđu stranke koje su protiv toga parlamenta i koncepta Unije, s ciljem da razore Uniju iznutra, kako sami kažu???? I još ih za to Unija plaća???
Zamislite da je Hitler u svoj bunker, prije nego se zaključao, pozvao jednu rusku brigadu, pa onda što bude, bude.
Igrate za Real, ali će vam Diego Simeone dozvoliti da u dresu Reala zaigrate u kvoti od njegovih 11, pa će omjer kad utakmica krene biti 12:10, zar ne?
Čoban čuva ovce od vukova i onda navečer u tor zatvori jednoga skupa sa stadom, pa se onda, kad vučko počne razbucavati ovce, dođe boriti protiv njega, zar ne?
I sad će se svi oni normalni, umjereni, uljuđeni i civilizirani zbiti u redove i boriti protiv zmije kojoj su otvorili vrata i pustili ju u kuću.
Neka se usput zaraze i nekim virusom, pa neka se bore i protiv toga, da dokažu svoju čvrstu vjeru u europski projekt na kojem rade.

Post je objavljen 27.05.2014. u 12:44 sati.