Veliki zaljubljenici i stručnjaci za čokoladu, odlučili su otvoriti ‘Sveučilište za čokoladu’. Naravno, nije to Sveučilište u onom standardnom značenju te riječi, ali zainteresiranima pruža solidno znanje o ovom slatkišu.
Bryn Kirk, dugogodišnja zaposlenica u čokoladnoj industriji, gastronom Jeffrey Kirk i blogerica Joanna Maligaya, pripremaju lekcije o čokoladi, koje su dostupne na internetu, a moguće ih je i kupiti u obliku knjige ili DVD-a.
DVD-i, predavanja, tečajevi, nema što ne nude u svom paketu obrazovanja o čokoladi. Nije bitno je li vam čokolada samo hobi ili se njome bavite profesionalno, tim Kirk, čini se, ima lekcije prilagođene svakoj razini znanja.
A štošta se može saznati i u postovima kojima Joanna uredno ažurira stranicu. Potrebno je samo znati engleski, jer predavači ovog ‘sveučilišta’ se nalaze u SAD-u.