Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Novosti iz Mjesnog odbora

Poštovani posjetitelji našeg bloga,

kao prvo moram vam zahvaliti na redovitim posjetima blogu. Vjerojatno ste svi vi primijetili da smo prešli brojku od 70.000 klikova od dana otvaranja ovog informativnog medija Mjesnog odbora Varvari. Kao i članovi našeg MO-a, tako i ja osobno želim da budemo najbolji. Najbolji u radu, najbolji u informiranju mještana i u komunikaciji sa širom javnošću. Nadam se da smo u tome barem djelomično uspjeli.

Ovih dana ima više manjih novosti koje smo odlučili objediniti u ovom postu. Krenimo redom. Svi vi koji ste jučer bili na glasanju za Europski parlament zasigurno ste primijetili službenu informativnu ploču našeg MO-a na ulasku u prostore u školi.

Druga je vijest isto tako zanimljiva. Danas započinju radovi na izgradnji nastavka porečke zaobilaznice, u duljini od oko 1,6 kilometara, na dijelu od rotora Varvari do budućeg rotora kod Košambre, na križanju ceste prema Dračevcu. Radovi će se odvijati tijekom čitavog ljeta i neće uzrokovati nikakve zastoje jer se gradi potpuno nova prometnica.

Nakon podužeg čekanja, konačno je uspostavljena prekinuta komunikacija između Kosinožići i Veleniki. Prije mjesec dana probijen je i nasipan put u Velenikima. Od sada će biciklisti, radni strojevi i pješaci moći ponovno koristiti spomenuti put. Nakon otvaranja puta, djelatnici Usluge su s pomoću malčera očistili prolazak, a uskoro će se tamponirati udarne rupe na najkrtičnijim mjestima.

 photo OtvaranjeputaVeleniki_zpse38f838e.jpg
Novi put prema Kosinožićima (Veleniki)

Osim ovih novosti, Mjesni se odbor posvetio i brizi o prirodi. Na području Veleniki postoji jedan izuzetno zanimljiv hrast kojeg bi htjeli zaštititi. Prema evidenciji i upisniku zaštićenih područja, stablo koje želimo zaštititi nije zaštićeno temeljem Zakona o zaštiti prirode. Mještani sela Veleniki smatraju da stablo hrasta u blizini naselja veličinom i starošću zaslužuje zaštitu. Stablo se ističe svojom veličinom i nadvisuje sva moguća stabla u blizini, te je ujedno veoma široko u krošnji i deblu, a zeleni se tijekom čitave godine. Samo stablo ima obujam od 3,30 m, te je izrazito upečatljivo u okolišu. Mjesni odbor Varvari zatražio je pokretanje zaštite tog stabla od strane Nature Histrice. MO traži mogućnost zaštite spomenutog stabla hrasta kao spomenika prirode.

 photo Zelenidubblog1_zpsfa767af5.jpg
"Zeleni dub" kako ga nazivaju mještani Veleniki

Za MO Varvari, Robert Velenik



Post je objavljen 26.05.2014. u 15:17 sati.