Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Švicarska inovacija: Hologram na čokoladi!

Nakon što su s čokoladom kombinirani svi mogući okusi - sol, lavanda, pršut, čili... vrijeme je za sljedeći inovativni korak.

Za njega se odlučila i, čini se, uspješno provela u djelo, švicarska kompanija Morphotonix. Oni su čokoladu ‘začinili’ hologramima! Zanimljivi slatkiš ovime je dosegao sasvim novu razinu.

Svoju su ideju predstavili magazinu New Science koji je o ovom slučaju napisao priču, a potom i na sajmu Interpack Packaging u Düsseldorfu.

‘Mikrostrukture na površini čokolade prelamaju svjetlost kako bi stvorile hologram. Radi kao i hologram na kreditnoj kartici, samo što je čokolada zahtjevniji materijal’, rekla je magazinu Veronica Savu, CEO Morphotonixa.

‘Testiramo ovaj način proizvodnje s mnogim tipovima čokolade. Ponekad funkcionira odlično, a ponekad, bez obzira na to koliko se trudili, ne ispadne dobro’, dodaje Veronica.

Inovativni kalup u kojem se proizvodi, za sada još neobična čokolada, uskoro će biti dostupan čokolatijerima koji će ovim proizvodom zadiviti čokoljupce, a vjerojatno privući i neke nove.


Ivana Domitrović
idomitrovic@yahoo.com





Post je objavljen 20.05.2014. u 06:34 sati.