Nakon što su s čokoladom kombinirani svi mogući okusi - sol, lavanda, pršut, čili... vrijeme je za sljedeći inovativni korak.
Za njega se odlučila i, čini se, uspješno provela u djelo, švicarska kompanija Morphotonix. Oni su čokoladu ‘začinili’ hologramima! Zanimljivi slatkiš ovime je dosegao sasvim novu razinu.
Svoju su ideju predstavili magazinu New Science koji je o ovom slučaju napisao priču, a potom i na sajmu Interpack Packaging u Düsseldorfu.
‘Mikrostrukture na površini čokolade prelamaju svjetlost kako bi stvorile hologram. Radi kao i hologram na kreditnoj kartici, samo što je čokolada zahtjevniji materijal’, rekla je magazinu Veronica Savu, CEO Morphotonixa.
‘Testiramo ovaj način proizvodnje s mnogim tipovima čokolade. Ponekad funkcionira odlično, a ponekad, bez obzira na to koliko se trudili, ne ispadne dobro’, dodaje Veronica.
Inovativni kalup u kojem se proizvodi, za sada još neobična čokolada, uskoro će biti dostupan čokolatijerima koji će ovim proizvodom zadiviti čokoljupce, a vjerojatno privući i neke nove.