Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Norijade naše svagdanje

U školama su većinski osnovo- i srednjoškolski sindikati odnosno njihovi predstavnici jučer parafirali kolektivni, u besramnoj trgovini dodatno sjebali starije generacije prosvjetara i nikome ne pada na pamet to navesti među važnije promjene bivšeg kolektivnog ugovora (relativnu zaštićenost, odnosno preporučuje se prednost u slučaju ugrožavanja radnog mjesta, uživat će zaposlenici od 56. godine života nadalje). Znam da radnici u tkz. realnom sektoru, kao ni umirovljenici nemaju nikakva prava, ali znam da je školstvo jedna od rijetkih djelatnosti gdje još uvijek ima relativno visok broj sindikalno organiziranih ljudi i jedina djelatnost koja ima snagu za sindikalne akcije. Sutra će ti sindikalci predstavljati kao svoj uspjeh da su kolektivnim ugovorom dogovorili pravo na dostojanstven odnos prema umrlim djelatnicima.
Polaganje ispita zrelosti s druge strane očekujemo od maturanata, te odricanje od divljanja na zadnji dan škole. Ne znam što to oni slave, pa čekaju ih tek ti besmisleni maturalni testovi koji će im odrediti kojoj će kategoriji nezadovoljnih intelektualaca u budućnosti pripadati, naravno ako nisu nasljednici iz tih par stotina bogatih obitelji koji će jednostavno kupiti što im treba.
Baš smo imali raspravu o tom rasipanju brašna zadnji dan škole, kad je to počelo, siguran sam da to nije upražnjavala moja generacija, a opet ne mogu potvrditi tvrdnju svog kolege da je to autentična tradicija mlade hrvatske države.



Post je objavljen 16.05.2014. u 11:50 sati.