Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Bosanska dolina piramida

Vijesti iz Bosanske doline piramida - najaktivnije arheološke lokacije na svijetu


Mjesečni izvještaj za april donosi: - Glavnokomandujući NATO Štaba u BiH na bosanskim piramidama: “Impresioniran sam do sada ućinjenim”
- Vodeći svjetski nezavisni istraživači na bosanskim piramidama u 2014.
- Razlozi zbog kojih ćemo mijenjati knjige povijesti
- Nova arheološka sezona
- Predavanja o bosanskim piramidama u Francuskoj i SADGLAVNOKOMANDUJUĆI NATO U BIH POSJETIO PIRAMIDE: “IMPRESIONIRAN SAM UČINJENIM”
U posjet arheološkim lokacijama u Visokom na kojima radi Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” 25. aprila 2014. došao je komandant NATO snaga u Bosni i Hercegovini američki general Merle D. Hart. U njegovoj pratnji je bilo 25 oficira Štaba NATO u BiH. Prije dolaska u Sarajevo 2013. godine general Hart je pratio vijesti o otkriću bosanskih piramida i želja mu je bila da izbliza upozna arheološke lokacije koje je do sada samo prelijetao helikopterom. Prilikom susreta sa svojim domaćinom voditeljem projekta istraživanja bosanskih piramida dr. Semirom Osmangićem, general Hart mu je rekao: “Prateći izvještaje zaključio sam da ste otkrićem bosanskih piramida mnogima stali na žulj!”
Tokom petosatnog obilaska lokacija dr. Osmanagić je prisutnima pokazao 700 metara prahistorijskih tunela i prostorija koji su postali svjetski poznati po svojim naučnim, energetskim, spiritualnim i ljekovitim aspektima. Nakon obilaska Vidikovca, delegacija se zaputila na arheološke sonde na sjevernoj strani Bosanske piramide Sunca na kojima je dr. Osmanagić govorio o izuzetnoj kvaliteti betonskih blokova koji prekrivaju piramidu, ali i o svrsi piramide kao složene energetske mašine. General Hart je sa dr. Osmanagićem našao niz zajedničkih tema: od življenja u Teksasu, noćnih letova helikoptera NATO iznad Bosanske piramide Sunca, do drevnih tehnologija i besplatne energije oličene u radovima Nikole Tesle. U izjavi za medije general Hart je istakao kako je impresioniran dosada urađenim poslom te da je iznenađen poziivnom energijom piramida. Zaželio je uspjeh Fondaciji i njenom osnivaču u daljnjem radu.

Američki general Merle Hart u posjeti bosanskim piramidama


VODEĆI SVJETSKI NEZAVISNI ISTRAŽIVAČI NA BOSANSKIM PIRAMIDAMA U 2014.
U Visoko dolazi dr. Harry Oldfield (Velika Britanija) sa svojom PIP kamerom da snima bioenergtske fenomene na bosanskim piramidama u junu 2014. Na petu Međunarodnu naučnu konferenciju o bosanskim piramidama “Skrivena historija” u septembru će doći pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Michael Tellinger, zatim vodeći ruski istraživač piramida Valery Uvarov i austrijski istraživač misterioznih artifakata Klaus Dona. (Više: http://piramidasunca.ba/bs/turisticke-ponude.html).

Michael Tellinger, Valery Uvarov, Semir Osmanagić i Klaus Dona


RAZLOZI ZBOG KOJIH ĆEMO MIJENJATI KNJIGE POVIJESTI:
U intervjuu za portal federalna.ba pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić ističe da je “istraživanje bosanskih piramida postalo najatraktivnija arheološka lokacija na svijetu. To je prvi slučaj na jugu Europe da je grupa entuzijasta osnovala nevladinu organizaciju za zaštitu kulturnog nasljeđa i arheološka iskopavanja. Po prvi put je ostvarena bliska veza između nauke, arheologije, istraživača, volontera i turista. Na tlu Bosne i Hercegovine Fondacija je počela razvijati arheološki turizam.” U nastavku intervjua Osmanagić otkriva razloge zbog kojih ćemo uskoro mijenjati knjige povijesti. (Više: http://piramidasunca.ba/bs/press/item/9249-razlozi-zbog-kojih-ćemo-mijenja ti-knjige-povijesti.html)


NOVA ARHEOLOŠKA SEZONA OBEĆAVA NOVA UZBUÐENJA
S početkom ljeta u Visoko dolaze volonteri pete Međunarodne radne akcije volontera MRAV. I ove godine se očekuje oko 400 volontera iz 40 zemalja sa šest kontinenata u periodu 1. juni – 21. septembar. (Prijave: http://piramidasunca.ba/bs/mrav/item/9052-mrav-2014.html). Tokom zimskog perioda stručni tim Fondacije je očistio novih 100 metara prahistorijskih podzemnih tunela tako da je dužina postojećih očišćenih tunela blizu 1200 metara. Svakim novim metrom prilazi se bliže Bosanskoj piramidi Sunca. Tokom maja u Visokom će boraviti dva tima stručnjaka (iz Francuske i Hrvatske) koji će snimati energetske fenomene na piramidama i u tunelima.

Postavljanje rasvjete u prahistorijskom Podzemnom labirintu Ravne


PREDAVANJA O BOSANSKIM PIRAMIDAMA U FRANCUSKOJ I SAD
Prezentacije bosanskih piramida slijede u francuskom Nantu i Parizu u maju, gdje će biti promovirano izdanje Osmanagićeve knjige o piramidama na francuskom jeziku, dok su u junu predviđena predavanja u teksaškom Austinu, Houstonu i Woodlandsu. (Više: http://semirosmanagic.com/ba/dogadjaji.html).


ERICH VON DANIKEN POSJETIO BOSANSKE PIRAMIDE
Nesumnjivo najpoznatiji svjetski istraživač svih vremena, pisac bestselera koji su prodati u tiražu većem od 60 miliona primjeraka, Švicarac Erich Von Daniken, posjetio je Bosansku dolinu piramida 28. aprila 2014. Njegov domaćin bio je pronalazač piramida u BiH dr. Semir Osmanagić.
Daniken i Osmanagić su proveli zajedno više od pet sati i obišli Bosansku piramidu Sunca i Podzemni labirint Ravne. U izjavi za nekoliko medija, Erich Von Daniken je rekao:
“Vrlo, vrlo sam impresioniran ovim otkrićem. Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima. Ne razumijem vladu Bosne i Hercegovine koja ne daje finansijsku podršku ovom projektu i ne uloži nekoliko desetina miliona dolara u ovo otkriće.
Čuo sam dosta skeptika na temu bosanskih piramida. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje.
“Profesor Osmanagić je pionir u svjetskim razmjerama. Ljudi kao on mijenjaju svjetsku historiju. Protiv njega su licemjeri u nauci i oni koji nemaju znanja. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida.”

--------------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/Post je objavljen 15.05.2014. u 08:27 sati.