Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Bilo bi predosadno, da povijest prepustimo povjesničarima....

Piše jedan stalni sudionik podforuma "Povijest i povijesne teme" na forum.Hr:

komunisti pozdravljaju ustaški pokret»Mene vec duze vrijeme to kopka. Tko je poveo i naredio ustaske zlocine odmah nakon uspostave NDH? I zasto? Mogu razumjeti da su godinu dana kasnija internirali cjelokupna potencijalna partizanska sela u Jasenovac i Njemacku za vrijeme Kozarske ofenzive, ali zasto prvih dana klanja u Lici? I "pokrstavanja" u Glini? I onda gotovo istovremeno upad komunistickih agitatora u te krajeve da objasne "klasnu" borbu poplasenom narodu.

Zasto bi tek novoosnovana, bilo koja drzava, isla u takav frontalni sukob sa svojim pucanstvom? Tko je imao najvise koristi od tog sukoba?

Klanja su morala biti narucena i orkestrirana negdje od samog vrha. Citajući dogodjaje oko Rubnića, Singera i dvojice Kvaternika, na ovom linku, nekako mi sve postaje jasno.«


Pa onda, da ne bude zabune:

»Na jednoj strani imamo internacionalni komunisticki pokret koji postoji vec preko stotinu godina, i u kojemu djeluju najfiniji kriminalni umovi svijeta. Imaju neogranicenu financijsku moc, uspjeli su se infiltrirati u sve europske drzavne aparate, i onda vjerovati da se nisu infiltrirali u jedan petparacki ustaski pokret, osnovan desetak godina prije ovih sudbonosnih dogodjaja?

Naravno da to necemo citati nikad u Siblovim Ratnom dnevnicima ili vidjeti u Bulajicevim filmovima, ali pitanje nije koliko je NDH rukovodstvo bilo nekvalitetno, nego koliko su neki u rukovodstvu radili u interesu KP?«


Predložio sam mu da to romansira. Hrvatski Don Brown. zubo


Post je objavljen 14.05.2014. u 23:08 sati.