Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarijatomasic

Marketing

Brain Holidaysi odali počast Marleyu

U subotu, 10. svibnja u Hard Placeu ( klub u sklopu NSK ) održan je tribute Bobu Marleyu (Nesta Robert Marley), povodom 33. godišnjice smrti oca reggae zvuka ( 11. svibnja) . Tribute band i roots reggae grupa Brain Holidays, nakon dva uspješna tribute tuluma prošle godine, vratila se na mjesto zločina i priredila tulum dostojan legende. Ulaznice je bilo moguće kupiti samo na ulazu u klub na dan koncerta koji je službeno počeo u 22 i 30. Svirka je uistinu počela u 11 i 15 kada su se svi reggae fanovi ispred i oko Hard Placea okupili ispred bine, i kada su svi članovi benda bili na broju.


Logo benda

Prije početka samog koncerta, u reggae su posjetitelje uvele egzotične reggae melodije roots selekcije, i par uranjenih entuzijasta koji su se neumorno njihali na svaku puštenu stvar. Ambijent samog kluba pozivajući je i ugodan uz arhivirane plakate koncerata svjetskih imena u Zagrebu na zidovima, te su cijene, na veliko iznenađenje, više nego pristupačne. Tako ćete u Hardu svijetli Staropramen i tamni Tomislav platiti svega 28 kn, što je za jedan klub, i više nego prihvatljivo. Kad dodamo trošak dvije ulaznice koji iznosi prihvatljivih 60 kn, za nezaboravnu atmosferu- niska cijena.




Ja u Hard Placeu, neposredno nakon dolaska

Bend je odmah publici nadoknadio čekanje već od prve odsvirane stvari, dok je Brain Holidayse publika dočekala gromoglasnim pljeskom, i dojmom da mnogima nije prvi put na njihovoj svirci. Svirali su hitove poput Exodusa, No woman no cry, I shot the sheriff i mnoge druge. Osim trenutnog frontmena, sjajan je bio i bivši član benda pozvan na stage. Od trenutka kada je otvorio usta i ispustio ton, mogla sam bez problema zatvoriti oči i zamisliti Marleya, a ne Hrvata srednje visine,bez kose. U redu, tu je možda pomoglo i pivo, ali poanta je jasna. Interpretirao je legendu i više nego zadovoljavajuće.



Sljedeći dio benda koji valja istaći jest basist koji je majstor svog zanata, iako niti jednom tijekom nastupa nije otvorio oči. Oprostit ćemo mu, jer kakav bi to tribute band Marleyu bio, ako barem jedan član benda ne bi bio vidno „naduvan“. Dva prateća vokala, dvije mlade i zgodne djevojke, moju su pažnju zaokupile već svojim stajlingom, u tipičnim Jamajkanskim haljinama u crno-žuto-crveno-zelenoj kombinaciji, te maramama na glavi koje često viđamo u reggae spotovima. Osim atraktivnog izgleda, pljenile su pažnju i snažnim i dobro izvježbanim glasovima,ipak dopuštajući dominaciju glavnog vokala. Puhački dio benda dodao je posebnu čar zvucima koji su dopirali sa bine. Sve u svemu, vrlo su skladni i dobro izbalansirani.


Brain Holidaysi

Dva sata svirke proletjelo je brzinom svjetlosti, imala sam dojam da su svirali 30 minuta. U stankama između pjesama, isticali su da je novi album u prodaji, u Dallasu i kod njih osobno, kako to obično biva na svirkama, ime albuma je "Save Peace Babylon Delete". Uz Marleyeve hitove, odsvirali su i par svojih, sa vrlo pozitivnim reakcijama iz publike.

Mnogi možda smatraju da reggae svirka nije idealna za ludu zabavu i ples, ali Brainsi su itekako dokazali suprotno, uz pun Hard Place rasplesanih ljubitelja reggaea, koji su nakon odlaska benda s bine, tradicionalno tražili još, a još su i dobili. Tko još nije bio na reggae svirci, od srca preporučujem da ode i osjeti potpuno drugačiju vibru i pozitivnu energiju ljudi koji su došli zabaviti se i uživati. O dobro provedenoj večeri svjedoči i činjenica da zbog atmosfere koja me apsolutno ponjela, nisam uspjela uhvatiti kvalitetnije fotografije od priloženih. Bilo kako bilo,palac gore za super provod. One love!

Brain Holidayse možete lajkati na slijedećem linku:

Brain Holidays na Facebooku

Njihovu svirku na Anteni Zagreb pogledajte ovdje:

Iron Lion Zion - Brain Holidays

Fotografije snimili : Ana Marija Tomašić i Jure Dundović


Ana Marija Tomašić

Post je objavljen 11.05.2014. u 18:22 sati.