Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zgprimalje

Marketing

Tajice su đavolji odjevni predmet?! Ma vraga....

By Ines Tarandek

“Za toplijeg vremena – prozirne kratke lepršave haljine, vruće hlačice i mini suknje, a kad malo zahladi – glavni odjevni ĐAVLOV predmet su TAJICE! Sve se vidi, sve se ocrtava, cijeli donji dio tijela kao da je gol, ali u boji! Crne, bijele, sive, pink, s uzorkom cvijeća ili bez, tigraste ili s leopard uzorkom jednako vulgarno izgleda, a vidim ih gdje god se okrenem, pa čak i u crkvi.”
- Ovo je jedna od rečenica nepoznate djevojke, koji je postao hit na portalima i društvenim mrežama. Tekst je na stranici DUHOS (Duhovnost osječkih studenata) objavljen još krajem prošle godine. Nepoznata autorica tajice naziva "glavnim odjevnim đavoljim predmetom", što nas je dobro nasmijalo.
Prigovorila je protiv najudobnijeg ženskog predmeta, a uz sve to živi s dečkom u “predbračnoj čistoći”! Osim što je djevojka u opasnosti da bi joj dečko mogao “poludjeti” od silnih oblikovanih i istaknutih ženskih stražnjica, zgrožena je današnjom modom!
Čitanjem njezinog članka i ja sam sama bila zgrožena njezinom nepromišljenošću. Nikako da shvatim kako je samo tako olako napisala sve što je taj trenutak pomislila, bez razmišljanja da će to svi vidjeti
Dakle, tajice su, kao i većina stvari koje su sada in, isplovile iz svijeta mode što bi u prvu ruku značilo da sve te djevojke samo drže na neki način do sebe i svog izgleda! To što svaka druga djevojka nosi tajice, prije svega je zaslužna udobnost koju one skrivaju, jer se u njima osjeća potpuna sloboda. Ako je ova Čistunka htjela prigovoriti tome neodoljivom odjevnom predmet, onda je trebala dati bolje argumente. Upravo tako kako je ona osjetila bijes kada je pisala protiv njih, tako ja sad osjećam bijes jer je u potpunosti u krivu.
Možda je njezin problem u tome što je potpuna i poštena kršćanka, a u kršćanstvu takve stvari nisu dozvoljene pa osjeća ljubomoru, ali tada ne treba nikome suditi u ničemu, a ponajmanje izgledu. Osim što je zgrožena kako djevojke izgledaju u tajicama, objasnila je i svoj odnos s dečkom:
“Sama sam u vezi mene i mog zaručnika bila sudionikom tolikih svađa zbog odijevanja drugih cura. “
Ako je on doista odlučio živjeti u zajednici s njom “ništa prije braka” normalno je da neće pomisliti na ništa što im nije dozvoljeno, ali to ne znači da ne smije ni pogledati!” Svi imamo oči, I svi imamo potrebu za gledanjem I zašto onda ne bi iskoristili ono što nam je nebo darovalo?!
“Prije su djevojke imale malo više stida pa su barem kada obuku tajice preko nosile tunike, da se pokrije stražnjica i prednji dio ženskih svojina, ali danas toga više nema. Tajice pokazuju svu golotinju žene i cilj je da se obuče što kraća pripijena majica koja bi pokazala još više. “
Mislim da je ovo bio dio koji je potpuno nepotreban. Ako ćemo gledati na to tako da se pokrijemo od vrata do pete onda bi svi trebali nositi neke duge i široke haljine kako se ne bi ocrtao ni jedan dio našega tijela. Kaže da su tajice “”đavolji predmet”, ali to bi značilo da što god obučemo u nama je đavao. Gdje tu ima bilo kakve logike? Jer, svaki predmet danas naglašava dijelove našega tijela, zar to i nije normalno? Žene smo, imamo prsa i stražnjicu i po tome se razlikujemo od muškaraca I zar to treba skrivati?
Razmatrajući njezin tekst i njezin strah shvatila sam samo jedno - ona mora da je ljubomorna, jer tko ne voli pogledati? Svi! Stoga ću ovaj svoj prigovor završiti na način da naglasim kako su tajice iz vlastitog iskustva najudobniji ženski odjevni predmet.
Tajice su ženski ZAKON!



Post je objavljen 05.05.2014. u 14:35 sati.