Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mvko

Marketing

Listić Uskrs 2014.

UDRUGA MOLITVENI VIJENAC
KRALJICE OBITELJI
Godina XI. br. 1

Uskrs 2014.


Image and video hosting by TinyPic ..................Aleluja, aleluja!!! Aleluja, aleluja!!! ............Image and video hosting by TinyPic

Dragi i vjerni naši molitelji, poštovani svećenici, redovnici i redovnice, drage hrvatske katoličke obitelji!
Neka vam svjetlost uskrslog Gospodina odvrati pogled od svake tame, a beznađe i strah neka izbriše iz vašeg srca! Neka mir prebiva u vašim obiteljima!
Iza nas je korizmeno vrijeme koje nam je Gospodin dao da se obnovimo i očistimo svoju dušu i tijelo. Koračali smo za Isusom na njegovom križnom putu i promišljali o svojim krivim putevima, opiranjima i padovima, kušnjama i strahovima.....

Da nismo osuđeni, kako bi nas Gospodin mogao opravdati? Da nismo padali pod teretom križa, kako bi nas mogao podignuti? Bili bismo uskraćeni za tolike Veronike i Šimune Cirence da nam Gospodine nisi na ramena postavio križ...
Kako bismo rasli u vjeri da nas nisi ostavio na Golgoti i da nismo umrli grijehu i svim napastima ovoga svijeta koje nas udaljuju od Tebe?
Mnogi se ljudi pomire sa svojim križem i predaju se sudbini, plahi i bojažljivi, spuštena pogleda! To je slika naše raspete, depresivne domovine Hrvatske !

Mi nemojmo tako! Naša je snaga u Kristovoj pobjedi nad smrću i uskrsnuću od mrtvih! Naša je pobjeda nad mrtvilom i neimaštinom žarka i zaufana molitva. Vjerujemo da Gospodin sve izvodi na dobro pa će i ovo naše moralno i materijalno osakaćeno hrvatsko društvo jednoga dana uskrsnuti i preobraziri se u dobro. Tko ustraje, zadobit će blagoslov i svako će dobro biti s njim!!!!želi vam od srca vaša Marina Šturlić

Osvrt na duhovnu obnovu 8.3.2014. u Remetama

Image and video hosting by TinyPic

"Prvi put sam bila u Remetama i na takvoj duhovnoj obnovi. Oduševljena sam! Posebno me je ugodno iznenadilo kad sam vidjela da je predavač vlč. Dragutin Mostečak, moj nekadašnji župnik u župi sv. Brcka koji mi je podijelio sakramente krštenja, sv. pričesti i poučavao me na putu do sv. potvrde. Bila mi je posebna čast što su upravo mene izabrali da mu uručim sliku "10 zapovijedi Božjih" kao dar i znak zahvalnosti MVKO. Ugodno je bilo i na upoznavanju i druženju sa članovima molitvenog vijenca, uz fine domaće kolače na domjenku. "
( Sanja Levak)

Zahvalni Bogu možemo reći da je duhovna obnova bila veoma uspješna. Tražila se stolica više. Bilo nas je preko stotinu! Naši domaćini oci karmelićani srdačno su nas primili i slavili s nama svečanu misu koju je dodatno uveličao zbor iz Čučerja pod vodstvom njihovog izuzetno talentiranog orguljaša g. Nikice Talana.

Vlč. Dragutin Mostečak pravi je pučki propovjednik - čovjek iz puka, svećenik, koji svoje bogato pastoralno iskustvo i duhovnost godinama prenosi vjernicima. Bio je 32 g. u Brckovljanima. Sada je u Čučerju gdje skrbi i za 2 MV tj. 60 obitelji. "Samo" je 11 svećenika dopratio do oltara, a među njima i našeg vlč. Marka Baršića iz MV Travno.

Tema duhovne obnove bila je "Gdje je nestala žena? - Marija - uzor modernoj ženi!" Već sama ta riječ " moderan" puno se danas upotrebljava i često ne znamo što ona zapravo znači. Tko je to moderan? Po čemu je žena moderna? Je li to žena koja sa sebe skida veo, koja je izvješena po plakatima, koja daje svoje tijelo nadajući se da će biti ljubljena ili bolje situirana? Je li to žena koja sve stavlja na karijeru pa na kraju kad ostari, ostaje sama i nema ništa? Ne krije li se zapravo pod krinkom - to je moderno - sramotno podcjenjivanje i obezvrjeđivanje žene? Mnogi će danas reći da se žena treba boriti za jednakost s muškarcem. Da, treba, ali za jednakost u različitosti, a to je mnogo više i mnogo različitije od jednostavne jednakosti. Što je ovakva jednakost koja se danas promovira, donijela ženi? Je li moderna žena radosna i sretna, je li to ispunjena žena? Veliki nekadašnji nadbiskup New Yorka mons. Fulton Sheen na jednom je mjestu rekao: Moderna žena postala je jednaka muškarcima, ali time nije postala sretna . Ona se je emancipirala tj. otkinula se kao cvijet od svojega korijena i od svojega smisla. Tražeći matematičku jednakost s muškarcem, ona je puno izgubila od svoga dostojanstva...

Koje li slučajnosti da je upravo danas Dan Žena! (Božjim iznenađenjima nikad kraja!) Mnoge će žene danas dobiti cvijeće i više pažnje, ali to nije dovoljno! Ženu treba cijeniti i poštivati svaki dan jer ona uvijek ima svoju vrijednost i dostojanstvo koje joj je Bog dao. Ona sama to treba znati čuvati i cijeniti pa će ju cijeniti i drugi!

Sve ostalo pročitajte na našem blogu

NAJAVE DOGAĐANJA U MVKO

17. 5. 2014. - Marija Bistrica - zahvalno hodočašće svih molitvenih vijenaca.
Lijepo molimo "MiM" da obavijeste molitvene vijence na vrijeme i da prema već uhodanom načinu pripreme ( rezervacija autobusa, upis hodočasnika, skupljanje novca ...) povedu sa svojim župnicima Marijine molitelje put Marije Bistrice. Program na M. Bistrici odvijat će se kao i prijašnjih godina, a detalje i plakat dobit ćete čim sve dogovorimo. Prijave i novac u Zagrebu treba dostaviti do 12.5.2014. gđi Nadi Ružić / mob. 098 / 906 2211. Cijena za zagrebačko područje ostaje ista kao i prošle godine tj. 50,00 kn.

25. 6. 2014. (Dan državnosti) - Slunj - Udbina - Škabrnja -
molitveno hodočašće za žrtve Domovinskog rata. Pomolit
ćemo se i zapaliti svijeću za duše poginulih branitelja i tako obiteljima i
preživjelima izraziti svoju solidarnost, iskrenu sućut i zahvalnost.
U planu je misa u Slunju, molitva u Udbini i klanjanje u Škabrnji koja
je doživjela masakr istog dana kad je pao Vukovar.

30. 8. 2014.- Krasno - hodočašće Majci Božjoj od Krasna na Velebitu u organizaciji
molitvenog vijenca iz Remeta (Nada Franjić, 098/922 3264).

27.9. 2014.- Godišnja skupština koja je ove godine ujedno i izborna.

8.10. 2014.- (Dan neovisnosti) - Krašić - zajedničko hodočašće svih MV u Stepinčev
Krašić. Molitvom ćemo proslaviti Dan neovisnosti Lijepe Naše i zajednički
moliti za Domovinu i za proglašenje bl. Alojzija Stepinca svetim.

18.10.2014.- Duhovna obnova za sve članove i zainteresirane
u župi Uzvišenja sv. Križa u Sigetu.

8. 12. 2014.- Bezgrešno Začeće BDM proslavit ćemo kao zajednički blagdan
MVKO klanjanjem i svečanim svetim misama moleći na naše nakane:
za obitelji, Domovinu, Crkvu, svećenike i redovnički stalež, za mlade, duhovna zvanja
i pokojne iz naših obitelji.

Zahvaljujemo svima koji skupljaju novčana sredstva na našim susretima i uplaćuju ga na naš račun. Bez toga ne bismo mogli obavljati naše redovne aktivnosti (pa niti izdavati i slati ovaj Listić ).

Naš žiroračun kod Zagrebačke banke :

HR3523600001102097929 poziv na broj HR 99

LJUBAV NA DJELU

Image and video hosting by TinyPic

Zapjevajmo složno svi u jedan glas
Jer nam Isus uskrsnu u blaženi čas.


Božićno vrijeme je prošlo, ali "božićni duh darivanja" se nastavlja! Kad bi naše hrvatske obitelji imale materijalnu i duhovnu potporu svih nas, možda bi i one imale više djece, pa i sedmero, kao ova raspjevana obitelj na slici. U današnje vrijeme korupcije i afera, gdje mnogi prvo "namiruju" sebe, a na druge ni ne misle, napravimo iskorak, pogotovo mi kojima je obitelj posebno na srcu, i odvažimo se biti kršćani i djelima slijedimo svog Učitelja, jer vjera bez djela je mrtva. Svake se godine rađa sve manje djece i ako se nešto ne poduzme, Hrvatska će uskoro postati veliki starački dom. Izumiremo kao narod!
Kad bi svatko pomogao samo onome pokraj sebe, svima bi bilo pomognuto! Zato nastavljamo našu akciju ljubavi i darivanja. "Dan u kojem ne učinimo ni jedno dobro djelo, izgubljen je dan'' (bl. Ivan Merz).

Dokažimo svoju ljubav i milosrđe
i darujmo siromašne hrvatske obitelji napose one s više djece!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic


Kontakt: „MOLITVENI VIJENAC KRALJICE OBITELJI", Zagreb, Mošćenička 3
e-mail: molitveni_vijenac@yahoo.com
Telefon: Marina Šturlić, predsjednica, 091/5233-471
Zdenka Pustički, tajnica, 098/1796-390
e-mail: zdenkapusticki@yahoo.co.uk
Informacije na blogu: mvko.blog.hrPost je objavljen 03.05.2014. u 17:43 sati.