Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Vrlo šokantni prizori

Danas je u modi pljuvanje po fotoreporterima i snimateljima koji negdje, u nekom zakutku svijeta, izvještavajući iz neke ratne zone ili područja poharanog nekom katastrofom, snime neki "šokantni" ili "uznemirujući prizor". Konkretno, naprave snimku nekog trupla, zabilježe nekakvo javno pogubljenje ili slično. Naravno, sve kritike na njihov račun pristižu od strane raznih dušebrižnika i dežurnih "moralista", te njihovih sljedbenika.

Uglavnom se sve svodi na lamentacije o tome kako je "snimiti tako nešto nemoralno i neetički". No većina tih "dežurnih moralista" su zapravo budale po čijem shvaćanju je za to što se dogodilo kriv fotogaf/snimatelj, a ne ono što je stvarno uzrokovalo (tragični) događaj!

Na internetu se može iskopati i puno gorih i gnjusnijih snimaka od onih koje se objavljuju u medijima, koji su glavni razlog za pljuvanje po fotoreporterskoj i snimateljskoj struci, a da bi ih se našlo treba samo u Google ubaciti odgovarajuće pojmove. No te snimke najčešće ne snimaju novinari/fotoreporteri/snimatelji nego sami sudionici, akteri ili lokalna publika, i to ne za potrebe medijskog izvještavanja o nekom događaju nego kao neku vrstu morbidne uspomene ili pak propagande...

Pa evo jedno pitanje dotičnima - Je li za ove prizore kriv snimatelj, ili oni koji su počinili ono što je snimljeno?

[UPOZORENJE: Linkovi vode na vrlo uznemirujuće video snimke koje nisu pogodne za djecu i ljude slabog želuca i živaca.]

FSA/Al nusra terrorists executing syrian soldiers
South Africa: Somalian stoned to death


Post je objavljen 01.05.2014. u 22:19 sati.