Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/doninsvijet

Marketing

SF Čestitka



Upravo sam odgledala SF film „Svjetski rat Z“. Brad Pitt u glavnoj ulozi.
Ukratko: Iz nepoznatnog razloga ljudi su počeli divlje napadati jedni druge – zbog ubojitog virusa koji se širi putem jednog jedinog ugriza i pretvara zdrave pojedince u izopaćena stvorenja, koja liče na životinje i ponašaju se poput divljih zvijeri. Zaraženi su porazili svjetske vojske i srušili sve vlade.

Film me se baš i nije previše dojmio... ali probudio mi je neke asocijacije, kao i sumnju da se ne radi o SF filmu... nego tek običnoj drami/trileru koji opisuje današnji svijet.
Pogledajmo samo naše informativne emisije i odmah nam postane jasno da su zaraženi virusom zla zavladali svijetom. Bešćutni su, moćni, neosjetljivi, sebični i opasni. Svatko tko s njima tikve sadi bude zaražen i postaje poput njih.
Jedino me zbunjuje jer zaraženi ljudi-zvijeri u filmu nisu grizli one poput sebe nego samo zdrave ljude. Ovi naši grizu sve na što naiđu, a proždiranje i masakriranje onih iz njihovih redova im je posebna poslastica.
Situacija je dramatična, virus se sve brže širi... a zaražene nije lako prepoznati jer djeluju potpuno bezopasno, normalno, pitomo i dobro dok ne dobiju moć. Kad se dokopaju vlasti desi se neka kemijska reakcija i oni naprosto podivljaju i pretvore se u čudovišta.


Dragi blogeri,

SRETAN VAM PRAZNIK RADA!






Post je objavljen 30.04.2014. u 22:34 sati.