Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/domoljubac

Marketing

svibanjska 2014.

OTVORENIM SRCIMA – SVIBANJSKA 2014

Prvoga svibnja se sjećam još iz vremena, kad je bilo kažnjivo prvi svibanj samo spomenuti kao posebnost, a otkrivani vinovnici proganjani , te znaci zatirani ….. Međutim sve se mijenja (tempora mutantur, et nos in illis), te sam proživio i euforične, prisilne 'prvomajske' proslave i lažno napuhavana oduševljenja i kažnjavanja nesudjelovanja..
No istina, bez obzira na čovjekove oportune prikaze, je oduvijek ista u znaku osvježenja, pomlađenja, buđenja i cvjetanja – čega drugog, ako ne zajedničkog smisla opstanka u okruženju jednakih.
Čovjek je začuđen obimnim okruženjem najrazličitijih datosti, a te datosti su teško shvatljivo složene, ali sve u međusobnoj harmoniji , funkcionalno svrhovito međuovisne, te čovjek teži dokučiti odnosne složenosti kako bi ih mogao oponašati. No, baš to saznavanje, dokučivanje je najveći problem, kojega čovjek rješava od pamtivijeka do danas.
A i s t i n a , sveopća svemirska istina je jedna jedincata, ista, stalna nepromjenljiva. Međutim, čovjeku je nemoguće jedinstveno shvatljiva, jer svatko može vidjeti – poimati samo onakovu kakovu mu njegova 'dioptrija' viđenja pređočava (a zna se : kad dvoje gleda isto, ne vide isto).
Za druženje, združivanje i suživot je nužna međusobna tolerancija, te prihvaćanje drugoga, kao istovrsnog čovjeka, a ne nužno i njegovu vizuru, koja je različita ( od Tvoje). Upravo samo egoistično, agresivno nametanje vlastite vizure drugomu, izaziva nadmetanje, svađu, rat i krv. Različitosti su za ljude očito neminovne – i to će biti tako sve dok i 'novi pomlađeni' ljudi budu ostajali individualci, a ne budu klonovi i hibridi istovjetne nasilne proizvodnje.
Individualac čovjek je okvir vlastitog opstanka u poštovanju različitosti sudrugova, jer specifična različitost čini svakoga čovjeka da je takav kakav jeste i ostaje isti pa makar i nakon 'ispiranja mozga'… Prirodna je potreba i nužnost u svemirskom suživotu : Njegujte svoju, a tolerantno prihvaćajte sudrugove sa njihovim tolerantnim prihvačanjem Vas ! A zajednička. jedinstvena svima, neka bude samo l j u ba v , altruistička ljubav, koja će nas činiti ljudima, p r a v i m ljudima, jednakovrijednom braćom, djecom Stvoriteljevom !
S tom porukom ja Vam svima č e s t i t a m PRVI SVIBANJ dan sretnog buđenja, pomlađenja i obilnog zadovoljstva …!

Domoljubac–ZvonimirTomac30.travanj2014.na godišnjicu pogibije P.Zrinskog i K.Frankopana


Post je objavljen 30.04.2014. u 19:27 sati.