Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/teamsport

Marketing

Nogomet - Uzvrati polufinala Lige Prvaka



Preostale su još su samo dvije utakmice prije finala Lige Prvaka.

Večeras, u reprizi utakmice u kojoj je i zabijen jedini gol prvih sustreta polufinala, igraju njemački prvak Bayern i španjolski gigant Real Madrid.


Bayern München - Real Madrid


Real Madrid putuje u goste kod branitelja naslova Bayerna, u pokušaju da se po prvi puta nakon 12 godina vrate u finale Lige Prvaka.

Španjolci su najuspješnija momčad u povijesti Lige/Kupa Prvaka, osvojivši ovo natjecanje 9 puta.

Međutim, njihov lov na 10. naslov, u Madridu popularnu “Decimu”, za sada je priča o neuspjehu.

Real je eliminiran u polufinalu Lige Prvaka u posljednje tri sezone, te su ih od toga 2 puta eliminirale njemačke momčadi, jednom Bayern i jednom Borussia Dortmund.

Lani je Borussia pobjedila Real sa ukupnim skorom 4-3, dok je godinu dana radnije Bayern bio bolji od Reala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Real ulazi u uzvrat sa prednošću 1-0 iz prve utakmice, u kojoj je Real pokazao svoju snagu i kvalitetu.

Karim Benzema zabio je jedini gol na utakmici, što bi se lako moglo pokazati ključnom prednošću za Real.

Bez ozbira na to Real mora itekako biti oprezan protiv močnog Bayerna pod vodstvom trenera Guardiole, koji je često pobjeđivao Real dok je bio trener Barcelone.

Njemački prvaci su na dobrom putu da osvoje 5 trofeja ove sezone, nakon što su već osvojili Bundesligu, Uefa Super Cup i FIFino Svjetsko Klupsko Prvenstvo, a uz nastup u Ligi Prvaka, još su u borbi za DFB-Pokal, njemački kup, gdje u finalu igraju protiv Borussije Dortmund.

U zadnje dvije sezone Bayern je samo 4 puta poražen kod kuće, dok su im u Ligi Prvaka jedine poraze nanjeli Englezi, Arsenal i Manchester City.

Bez obzira na to Realov trener Carlo Ancelotti inzistira da će Madrižani ući u ovu utakmicu sigurni da mogu osvojiti trostruku krunu u njegovoj prvoj sezoni na klupi Galacticosa:
"Imam povjerenja u igrače i mislim da bi i navijači trebali imati. Idemo u München s ciljem da zabijemo gol, a ne da se branimo."

Real naime ima vrhunski kontranapad predvođen brzim i “ubojitim” Cristianom Ronaldom i Garethom Baleom.

Ancelotti je otklonio sve sumnje o ozljedama i najavio da će nakon pobjede protiv Osasune rezultatom 4-0 Ronaldo, Bale i Benzema biti spremni za utakmicu u Münchenu.

Realu će ipak nedostajati Alvaro Arbeloa, Jese Rodriguez i Sami Khedira, koji zanimljivo sva trojica imaju ozljede koljena.

Branič Rafinha moći će nastupiti za Bayern, Thiago Alcantara je počeo trenirati ali teško da će nastupiti protiv Reala, dok su Holger Badstuber, Xherdan Shaqiri i Tom Starke ozljeđeni.

Bayern je tokom cijele sezone smartran favoritom i trener Guardiola je rezolutan da će momčad preokrenuti zaostatak iz prve utakmice:
"U potpunosti vjerujem momčadi, uspjeti ćemo ako ćemo biti ujedinjeni.”


Chelsea - Atletico Madrid


Taktičke zamisli Josea Mourinha će ponovno biti u središtu pažnje, kada u London stiže Atletico Madrid, koji je jako blizu ostvarenja svoje nemoguće misije, osvajanja španjolskog prvenstva.

Trener Liverpoola Brendan Rodgers optužio je Mourinha da je parkirao, ne jedan, nego dva autobusa ispred gola Chelsea u utakmici u kojoj je Chelsea iznenađujuće slavio u Liverpoolu rezultatom 2-0, čime su nade Liverpoola u osvajanje naslova pretrpile veliki udarac.

Rodgers nije prvi trener u Engleskoj koji kritizira obrambene taktike protivnika, jer Mourinho je i prije njega nio vrlo glasan u iskazivanju svojeg nezadovoljstva obrambenim taktikama protivnika, kada je to bilo na štetu Chelsea.

Pet dana prije parkiranih autobusa na Anfieldu, Mourinho je parkirao samo jedan autobus ispred svog gola na Vicente Calderonu, čime si je osigurao rezultat 0-0 pred uzvrat u Londonu.

Pred Mourinhom je težak zadatak ponovno osmisliti taktiku koja će nadmudriti Diega Simeonea, čija je taktička genijalost i dovela Atletico na prag donedavno nezamislivog uspjeha.

Mentalnim igrama Josea Mourinha će također biti dano dosta pažnje, jer će Portugalac sigurno ponovno izvesti neki trik kao prije utakmice na Anfieldu kada je najavio da će izvesti oslabljenu momčad i da će se čuvati za Ligu Prvaka.

Domaća publika će u Londonu očekivati ofenzivniju taktiku Chelsea, ali nebi da bi bili nezadovoljni niti da Chelsea antinogometom prođe u finale.

Navijači Chelsea nebi bili nezadovoljni, dok bi ostali ljubitelji nogometa sigurno bili nezadovoljno još jednom dosadnom utakmicom.

Još je vjerojatnije očekivati defenzivnu igru Chelsea, kada se uzme u obzir da Mourinhu nisu na raspolaganju Eden Hazard i Samuel Eto'o.

Chelseau također nedostaju Frank Lampard i John Obi Mikel, dok su Nemanja Matić i Mohamed Salah kupljeni u siječnju od klubova koji su igrali u Ligi Prvaka i tako nesmiju nastupati za Chelsea ove sezone u istom natjecanju.

Golman Petr Cech neće igrati zbog ozljede pretrpljene u prvoj utakmici.

Kapetan John Terry je upitan zbog ozljede zgloba, koju je također pretrpio u prvoj utakmici.

Na drugoj strani Atletico je ovaj vikend također ostvario veliki rezultat, koji ga je doveo na prag osvajanja naslova prvaka Španjolske.

Pobjeda 1-0 u gostima kod Valecije produljila je njhov niz na 9 uzastopnih pobjeda u španjolskom prvenstvu.

Tom pobjedom Atletico je došao na još samo 2 pobjede od naslova prvaka, što će im biti tim laške ostvariti jer su sljedeće dvije utakmice puno laške od gostovanja u Valenciji.

U zadnjem kolu Atletico gostuje na Nou Campu protiv Barcelone i nadaju se da će naslov biti već osiguran prije te utakmice.

Zanimljivo je da je ovo dvoboj između dva posljednja osvajaća Europa Lige.

Chelsea svoje nade polaže u taktiku Josea Mourinha, jer će Portugalski trener pokušati postati prvi čovjek koji je u finalu Lige Prvaka vodio 3 različite momčadi.

Simeone je isto tako svjestan da će gol u gostima puno značiti Atleticu, jer će u tom slučaju Chelsea za ulazak u finale morati pobjediti Madrižane, što ove sezone u Ligi Prvaka nije uspjelo nikome.

Jedini nastup u finalu Kupa Prvaka Atletico je ostvario 1974., ali je vezni igrač Raul Garcia, stijelac ključnog gola u pobjedi 1-0 protiv Valencije, izjavio da Atletico neće misliti samo na obranu:
”Napasti ćemo iz svih oružja, ovo je povijesna šansa!”

Atletico ne može računati na kapetana Gabija, koji mora odslužiti kaznu zbog žutih kartona.


Kratke vijesti:

Arsenal pobjedom na korak do Lige Prvaka
Nakon razočaravajućeg drugog dijela sezone u kojem je Arsenal izgubio prvenstvo jer je morao igrati bez ključnih igrača, Mesuta Özila, Aarona Ramseya, Jacka Wilsherea i Theoa Walcotta, Arsenal je pobjedom protiv Newcastlea stigao na korak do osiguravanja plasmana u Ligu Prvaka. U preostale dvije utakmice kod kuće protiv WBA ili u gostima kod Norwicha Arsenal mora pobijediti u barem jednoj od tih utakmica, ili se moraju nadati da će Everton izgubiti barem jednu od svojih preostalih utakmica od kojih je jedna kod kuće protiv jakog Manchester Cityja.

Penguinsi osigurali drugu rundu play offa
U zanimljivoj seriji u kojoj je momčad koja je povela rezultatom 3-1, uvijek čak 4 puta izgubila, u seriji u kojoj je tek u zadnjoj utakmici momčad koja je povela 1-0 pobjedila utakmicu, te u seriji u kojoj je samo 5. utakmica završila rezultatom koji nije bio 4-3, Pittsburgh Penguinsi su eliminirali Columbus Blue Jacketse skorom 4-2. Columbus je ostvario svoju prvu play off pobjedu uopće u drugoj utakmici u Pittsburghu, te nedugo potom i svoju prvu play off pobjedu kod kuće. Penguinsi čekaju pobjednika dvoboja New York Rangersa i Philadelphia Flyersa koji danas igraju svoju 6. utakmicu u Philadelphiji, u seriji u kojoj Rangersi vode rezultatom 3-2.

Thomas potpisao novi ugovor sa Seahawksima
Safety Earl Thomas je posljednji u nizu igrač Seattle Seahawksa koji je nagrađen novim ugovorom za pobjedu u Super Bowlu. Ugovor jće trajati 4 godine i težak je $40M.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Arsenal 3 - 0 Newcastle United

Italija Serie A
Sassuolo 1 - 3 Juventus

Španjolska Liga BBVA
Celta Vigo 4 - 1 Valladolid



Hokej

NHL
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4 : 1
Minnesota Wild - Colorado Avalanche 5 : 2
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3 : 4





Post je objavljen 29.04.2014. u 09:56 sati.