Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

OBILJEŽAVANJE SVETOG FLORIJANA I MJESECA ZAŠTITE OD POŽARA U SAMOBORU

SAMOBOR

Vatrogasci diljem Hrvatske i svijeta obilježit će Međunarodni dan vatrogasaca kao i blagdan svog zaštitnika, svetog Florijana. U njihovu čast, mjesec svibanj u Hrvatskoj se obilježava kao Mjesec zaštite od požara. Sveti Florijan opće poznat je u narodu, a hrvatski su ga vatrogasci prihvatili kao svog zaštitnika po uzoru na europske vatrogasce. Posvećene su mu mnoge crkve i kapelice, podignuti brojni spomenici, postavljene slike i kipovi u mnogim crkvama i vatrogasnim domovima. Blagdan svetog Florijana obilježava se prigodnim misama u kapelicama i crkvama u svim mjestima i naseljima u kojima djeluju dobrovoljna vatrogasna društva i javne vatrogasne postrojbe.
Image and video hosting by TinyPic
Samoborski vatrogasci Međunarodni dan vatrogasaca obilježit će misom u crkvi sv. Mihalja u kojoj se nalazi i kip sv. Florijana kojeg je crkvi darovao DVD Samobor još 1927. godine. Svečana misa održat će se u subotu 3. svibnja 2014. godine u 17:30 sati. Mise za vatrogasce i njihove obitelji bit će održane i u drugim mjestima na području Grada Samobora. Na Dan vatrogasaca treba se podsjetiti na nesebičan rad vatrogasaca koji se izlažu životnoj opasnosti kako bi spasili ljude i njihovu imovinu.

Hrvatska vatrogasna zajednica, vatrogasne organizacije i postrojbe udružene u tu asocijaciju te Državna uprava za zaštitu i spašavanje tijekom svibnja posebnu pozornost pridaju informiranju javnosti o preventivnoj zaštiti od požara te provode aktivnosti usmjerene na upozorenja o mnogobrojnim opasnostima od požara.…. samobor

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 28.04.2014. u 12:00 sati.