Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

Na zagrebačkom kolodvoru policajcu su ukrali pištolj i drugu opremu


Jučer, 26.04.2014., u subotu ostala su mi posebno zanimljiva dva društvena događaja. Ta obadva događaja dogodila su se na autobusnom kolodvoru u Bjelovaru. Ja i moj poznanik Zdenko Radmanić, zvani "Ramzi" iz Narte, bili smo u gostionici "Tin" na kolodvoru oko 13,15 sati, kad se je dogodio taj cirkus. Baš u to vrijeme na autobusnom kolodvoru bilo je učenika koji su čekali autobus.

Došao je neki pijani lik (između 50-60 godina starosti) sav istetoviran po licu i tijelu, on je počeo tu izvoditi cirkuske predstave; skinuo se je do pojasa gol i plesao neku svoju igru i kolo... I vikao je glasno samo da privuče pažnju. Robu koju je imao na sebi i najlon vrećicu u ruci u kojoj je bila jedna štruca kruha, to sve ostavio je na tlu. Muški učenici su ga darivali sa sitnim novcima. Ljudi koji su se u to vrijeme tu našli iznenadili su se s takvim ponašanjem tog bivšeg robijaša.

Stvar je izmakla kontroli kada je taj lik prišao jednoj maloljetnoj učenici koja je na klupi sjedila i uhvatio je za grudi, te je počeo milovati po glavi. Ona je na kraju pobjegla, a dotični je prišao drugoj djevojki koja je tu malo dalje stajala, ona isto se je dala u bijeg. Ostao sam suzdržani i nisam se htio miješati, i dalje sve sam gledao kroz staklo kafića, iako mi je došlo da tom "šljamu" dam šljagu... Na kraju bi ja ostao kriv pred policijom... Ta djevojka do kraja svog života će se sjećati i imati traume kako ju je neka budala uhvatila za sisu...

Netko je tu s kolodvora pozvao policiju, i oni evo ubrzo dolaze sa službenim kolima. Jedan od policajaca sagiba se i diže sa tla najlon vrećicu s kruhom - drži je u ruci dok ovaj "eshibista" se oblači. U gostionici jedan gost za šankom; koji je konzumirao pivo na glas je komentirao: "gle policija mu još drži vrećicu!" Jedan od dvojice policajaca nešto kratko je razgovarao sa tim napasnikom. A zatim su ga pješice otpratili do obližnjeg željezničkog kolodvora - da ga isprate ili sprovedu do dolaska vlaka.

Gost za šankom koji je rekao da je isto policajac, izašao je van iz kaffića i policajcima počeo je objašnjavati da taj kreten je napastovo djecu. Policija ga nije htjela ni slušati - nego su odmah otišli... Onaj lik ponovo se je vratio na autobusni kolodvor - govoreći: "to su moji dečki:" Ovaj policajac za šankom bio je zgroženi sa onim što je i sam vidio. Rekao sam tom policajcu u civilu za šankom - da nisu krivi ti policajci što su došli i nisu obavili nikakvi posao - nego kriv je njihov šef Žarko Čanađija, koji hvata daleko manje prijestupnike; koji remete javni red i mir" i njih privodi u policijsku stanicu i piše im prijave... Dok ovakve problematične likove ostavlja na miru.

Drugi događaj mi je bio frapantan* kad policajac u civilu za šankom mi je ispričao "čudnu priču" kako su mu sinoć lopovi na zagrenačkome željezničkom kolodvoru ukrali putnu torbu, odnosno ruksag u kojemu su bile dvije nove policijske uniforme, novi službeni pištolj sa tri kutije metaka, dva okvira, nova pancirka,.., te putovnica i kuverti sa 5200 kuna... Kaže da do jutra je bila policijska opsada željezničkog kolodvora.

Čovjek je rekao da je inače rodom iz grada Garašnice, a da živi u Čazmi. On je policajac koji je trebao putovati po zadatku u Ukrajnu. Na kraju je i sam završio u kriminalističkoj policiji u Zagrebu. Kaže da se je smijao na pitanje krim.inspektora - da ako nađu počinitelja - da li bude protiv njega potpisao krivičnu prijavu? On mu je rekao: da naravno! Željeznički kolodvor ima video kamere koje će biti navodno pregledane od strane policije.

--------------------------------------
HRVATSKI POKRET “ŠTIT”
BRANKO STOJKOVIĆ
http://crostojkovic1958.blog.hr
————————————–
Adresa: Đurđevačka cesta 159
Bjelovar / 27.04.2014. (nedjelja)
HRVATSKA / CROATIA
Kućni telefon: 00 385 433 520
Mobitel: 00 385 (0)95 814 82 90,
Žiro-račun: 2340009-1100203086
Privredna banka Zagreb
——————————————–
http://crostojkovic.blog.rs
——————————————–
brankostojkovic152@yahoo.com
http://istinazanarod.blog.hr
———————————————-
http://stojkovic1958.wordpress.com
http://stitonosa1958.blogger.ba
http://crostojkovic1958.blogspot.com
http://obiteljstojkovic.bloger.hr
http://dijabolik58.blog.com
———————————————
URED: Masarykova 8
Uredništvo: ŠTIT BJELOVAR
Članaka; 2041.



Post je objavljen 27.04.2014. u 22:53 sati.