Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogodneverina

Marketing

Kako se voli kraj?







Pošto se rodni kraj ne voli samo riječima već i djelima, jučer smo voljeli Brseč djelima. I ponosno najavljujem da je Akcija uspijela u ovom kutku svemira.




Kad sam predlagao akciju razmišljao sam kako da nagovorim ljude da odjele svoje vrijeme za čišćenje smeća iz prirode. Kako to prikazati kao neko cool i općeprihvatljivo ponašanje kada u nas to nije ni jedno ni drugo? Kako pokrenuti ljude iz letargije je bilo pitanje oko kojeg sam baltazarski razmišljao.




Da li da računam na povijesni rivalitet između dviju starih komuna u istoj općini? Da li da računam na dva malena suprotstavljena društva, svaki u svojem mjestu?




A onda me jučer dohvatila epifanija, prosvjetljenje! Ako uspiješ nagovoriti žensku populaciju, muškarce ni ne moraš jer će se dopeljati snagom inercije, kao na koncertu Tonija Cetinskog u zagrebačkoj Areni. Koliko ih samo koluta očima, ali oni su tamo, inače će dobiti nogu.




Dva traktorića i još prije predviđenog dobiješ ovaj bogat ulov. Ali tu nije kraj, tek tada vidiš zapravo koliko bi takvih akcija trebalo raditi mnogo češće. Bilo je i pravih montipytonovskih scena u kojoj mi zdušni čistimo, a 30 metara dalje ljudi iz traktora iskrcavaju građevinski materijal.




Mladi iz Mošćenica se nisu odazvali, ali ništa što nisu uspijeli nadoknaditi Fiumani.




A nakon čistke sljede inćuni na roštilju i druženje. Pa miram i zadovoljan san. Odsada zovem prvo žensku populaciju!




Post je objavljen 27.04.2014. u 09:25 sati.