Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Susret opraštanja u Rijeci











Susret opraštanja u Rijeci



Radeći sa stotinama i tisućama ljudi u raznim djelovima svijeta uvidjeli smo kako jedan od temeljnih uzroka ljudske patnje, nezadovoljstva te društvene i civilizacijske stagnacije leži u nesposobnosti pojedinaca da otpuste od sebe sindrom žrtve te zamjeranja prema onima koji su im, u njihovim očima, napravili nešto nažao na osobnoj, lokalnoj, nacionalnoj, vjerskoj, etničkoj, povijesnoj, političkoj ili nekoj drugoj osnovi i razini.



Ovakvo stanje je očito i svuda u svijetu gdje ni nakon puno godina od završetka raznih sukoba još nije došlo do javnog pomirenja i oprosta među narodima i pojedincima, a zamjeranja i nepravde sežu i do davno u prošlost. Dok god se prošlost ne može otpustiti i dok god se u srcu ne može pronaći snage za oprostom i zamolbe za opraštanjem biti će teško napraviti ekonomski, politički, socijalni i društveni napredak. Što više, ekonomski, infrastrukturni, moralni i psihološki sustav društva će stagnirati i degradirati dovodeći čovjeka do najnižih razina ljudske svijesti okovanih sramom, krivicom, apatijom, strahom,

ljutnjom i ponosom.



Pošto je odavno prošlo vrijeme čekanja, i uistinu nemamo koga čekati, potrebno je da kao svjesni i savjesni građani preuzmemo na sebe odgovornost za praštanjem i zamolbom za oprostom na svim razinama svoga života, polazeći od osobnog i obiteljskog pa sve do društvenog, nacionalnog i planetarnog.



SUSRET OPRAŠTANJA je susret svih onih koji su spremni zamjeniti djelovanje ega djelovanjem svijesti i srca. Ego smatra da on treba ili ne treba oprostiti. A mi u ovom susretu činimo upravo suprotno. Čak i ako smatramo da nam je netko nanio zlo, mi njima izražavamo žaljenje za naša djela te ih molimo za oprost jer smo svjesni da je njihovo djelovanje samo posljedica nečega što je među nama bilo prije.



Pozivamo vas s ljubavlju od srca da nam se pridružite na susretu opraštanja u Rijeci u ponedjeljak, 05.05. od 18 do 20 h u dvorani Transadrie, na adresi Riva Boduli 1. Program je besplatan i otvoren za sve, bez prethodne najave.



U ovom dvosatnom susretu, Ivan Bavčević vodi sudionike u shvaćanje principa praštanja te nužnosti za takvim hitnim djelovanjem. Ivan objašnjava snagu koju oprost ima za emotivno, mentalno i fizičko zdravlje pojedinca, a posljedično i čitavog društva. U vođenom unutarnjem procesu sudionici osvještavaju koja bića na zemlji trebaju zamoliti za oprost zbog nečega što su napravili, a nisu iskomunicirali, prežalili ili imali hrabrosti i snage priznati. Ovim oslobađanjem na osobnoj razini otvara se prostor za osvještavanje nepravdi prema pripadnicima drugih skupina koje su počinile obitelji, nacije, religije, ili rase kojima pripadamo. Tek na kraju sudionici osvještavaju i posljednju razinu, a to su zamjerke i tereti koje u svojim tijelima i umovima drže prema drugim pojedincima, narodima i skupinama zbog nečega što su im ovi napravili.

Ovakvim emotivnim, energetskim i mentalnim čišćenjem dolazimo do jasnoće i otvaramo mogućnost napretka i razvoja na svim razinama ljudskog postojanja. Ovim se procesom oslobađa ogromni potencijal ljudske kreativnosti i snage koji je do tada bio usmjeren na prošlost, tugu i osjećaj žrve, a sada se može okrenuti sadašnjosti i praktičnom djelovanju u smijeru budućnosti. Praštanje nas povezuje s našom izvornom frekvencijom Ljubavi, a upravo ovdje imamo test ljubavi. Nije nikakav uspjeh voljeti onoga koji ti je drag, za to ne treba ni truda ni energije, niti to pokazuje snagu i odlučnost ljubavi u tebi. Voljeti onoga tko ti na površini možda nije drag je već pravi pokazatelj tvoje predanosti uzvišenom životu pravog čovjeka. Tada dolazimo u stanje da svim opraštamo sve jer nikome ne zamjeramo ništa.

———

Ivan Bavčević

Molimo proslijedite ovu obavijest dalje!

www.centarsvijesti.com

www.facebook.com/bavcevic

email: centar@centarsvijesti.com

tel: 095-777-1007

---------

lp, borivoj

http://budan.blog.hr/









Post je objavljen 26.04.2014. u 08:05 sati.