Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Izađite na izbore - ne cmizdrite, da nemate za koga glasat!

Iako među mojim fb prijateljima ima puno SDP-povaca (jer ih ima puno na fb-u, a meni su ipak svjetonazorski bliži), milsim da velika većina pokazuje antipatije prema dvije dominantne stranke.

Ja sam glasao za SDP, odnosno njihovog kandidata, samo jednom: u drugom krugu predsjedničkih izbora 2010.. Isto tako i drugi, desničari s kojima polemiziram na forum.hr, pollitika.org i drugdje.

Sad imamo situaciju, na izborima za Europski parlament, da uz dvije vodeće koalicije, četiri snage imaju šansu osvojiti mandat. Mislim da bi bilo dobro za Hrvatsku da sve četiri uspiju! A sve četiri su u nesigurnom graničnom području, vjerojatno će imati oko 5 do 10% glasova, nisu sigurne. Zato trebaju podršku! Samo po sebi nije to fundamentalno, naravno, ali bi bio dobar signal vladajućima da se zabrinu pred izbore za Sabor.

Zato svim prijateljima i poznanicima savjetujem: ako dijelite taj stav, da Hrvatskoj trebaju nove snage, ne nasjedatje na štos kako ovi izbori nisu važni i kako se ionako na ništa ne može utjecati, nego izađite i dajte glas jednoj od te četiri liste!

Ne kažem da morate glasati za one koje ja simpatiziram. Imate stvarno širok izbor: desnica, ljevica, liberali i zeleni. Nemojte dakle i dalje afektirati kako se nema za koga glasati!

Na ostalih 19 lista mislim da nema smisla trošiti glas.

A treba dodati također, da će slijedeći sastav EP imati veća ovlaštenja i odlučivati o važnim stvarima za naše živote.

Post je objavljen 17.04.2014. u 16:34 sati.