Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maithreya

Marketing

Slike iz tramvaja

Pitala me danas kolegica jel još uvijek pišem onaj neki blog.
Rekao sam da ga imam i da on stoji postojano online, ali da u zadnje vrijeme baš i ne pišem.
Pišem kad dobim inspiraciju, a to je najčešće dok nešto sanjam ili jednostavno želim nešto komentirati toliko jako, a razgovor s drugim ljudima me ne zadovoljava u tom smislu pa "razgovaram sam sa sobom".

U zadnje vrijeme se to baš ni ne događa, a ako se i događa onda pišem pjesme za svoj alternativni rock bend.
Melodije mi i riječi samo naviru pa se tim onda pozabavim kad kreativnost proradi.

Ima u medijima stalno nešto za komentirati; neke logičke pogreške pa onda obmanjivanje mase. Zapravo, ne bih to ni nazvao obmanjivanjem. Masa je na neki način uvijek obmanuta, a sve što iskusni manipulatori rade je stavljanje ljudima pred nos ono što žele čuti - neke popularne teme i teletekst općenito. Stavi ih pred kauč, natovi ih onim što i tebi odgovara i od čega ćeš profitirati i eto. Dakle, nije da čovjek nema što za reći. Mladi kritičar se samo treba baciti na te društvene teme i imat će posla preko glave.


Opet je u tramvaju neka žena žicala kunu da bi kupila mlijeko i kruh. Takvih prizora je u metropoli na bacanje, nije to ništa novo.
Ono što mi dođe kao novo je činjenica da me uvijek iznova tako nešto iznenadi i rastuži. Prvo ti svi jadni ljudi, a onda i moje sve hladnije reakcije u kojima samo nastavljam slušati glazbu (uha puna slušalica) i kimam glavom da nemam ništa. Više ni ne kažem: oprostite, ali nemam.
Više ne lažem riječima nego samo tjelesnim pokretima. Uskoro ću ostati samo stajati i buljiti negdje drugdje. Pogled u stranu, pogled poraza i predaje.

Budući da mi uskoro dolazi nova četveronožna prijateljica, čitam sve te knjige o odgoju pasa. Što se u prirodi događa kad netko ne može brinuti sam o sebi ili dok je štene preslabo da bi došlo do kujine sise? Hoće li kuja pomoći svojem potomku u tom slučaju?

Neće.

Hladno i jasno NE. Ne koje bi nam moglo odgovoriti na mnoga pitanja koja su se postavila ljudskim svemoćnim razvojem.

Post je objavljen 02.04.2014. u 22:26 sati.